Ferran Latorre prepara l'assalt al cim del Gasherbrum, l'11è més alt del món

L’alpinista enregistra un vídeo des del camp base 1

Redacció Osona.com
06 de juliol del 2015
Actualitzat el 07 de juliol a les 10:48h
Ferran Latorre, al camp base del Gasherbrum
Ferran Latorre, al camp base del Gasherbrum | Ferran Latorre
 

Bona nit des de 5950m #Camp1 #GasherbrumI

Posted by Ferran Latorre on Domingo, 5 de julio de 2015


L’alpinista Ferran Latorre ja és al Pakistan amb la intenció d’intentar coronar el cim del Gasherbrum I (8.069 metres), gairebé dos mesos després de tornar del camp base del Makalu, expedició que va quedar anul·lada degut al devastador terratrèmol que va viure el Nepal. El vigatà ja és al camp base 1, a 5.950 metres, des d’on ha enregistrat aquest petit vídeo.

Si tot va bé, l’11a muntanya més alta del planeta serà l’11è vuit mil conquerit sense oxigen artificial per Ferran Latorre. El Gasherbrum I (també conegut com a K5 o Hidden Peak) forma part del conjunt de Gasherbrums de la imponent serralada del Karakorum, al igual que el Nanga Parbat.

CAT14x8000 és un projecte personal de Latorre. El repte consisteix en ser el primer català del món en assolir els 14 cims més alts del planeta sense oxigen, una fita que només han aconseguit 24 alpinistes de tot el món, el primer: Reinhold Messner al 1986. De moment, Latorre ja n’ha fet 10. Li resten l’Everest, el Makalu, el Nanga Parbat i el Gasherbrum I.

 
Arxivat a