Els termòmetres a Osona es disparen fins als 39ºC

La forta onada de calor registra màximes de rècord | Les temperatures es podrien normalitzar a partir de dimecres, amb una caiguda de 5 o 6 graus

Redacció Osona.com
06 de juliol del 2015
Actualitzat a les 10:29h

La forta calor s'allargarà uns dies. Foto: Adrià Costa


L'onada de calor ha batut rècords històrics i aquest diumenge ha situat els termòmetres per sobre dels 40ºC, especialment a les comarques de Girona i en punts de la Catalunya Central i de Ponent. Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), destaquen registres caniculars com els 43ºC de Banyoles, els 42,9ºC d'Anglès, els 42ºC de Navata, els 41,5ºC del Pantà de Darnius-Boadella, els 41,4ºC d'Artés (Bages) o Santa Coloma de Farners, els 41,3ºC de Vilablareix i els 41,2 de Monells (Baix Empordà) o de la mateixa ciutat de Girona.

A Osona, els registres d’aquest cap de setmana han estat els més alts que s’han registrat durant els últims anys. El dissabte, el mercuri ja va pujar arreu per sobre dels 35ºC, però es va acabar de disparar el diumenge, amb temperatures màximes espectaculars, com els 39,1ºC de Vic, els 37,4ºC de Viladrau o els 37ºC d’Orís i Perafita.

Segons l'SMC, l'onada de calor encara té corda fins dimarts. Avui i demà es podrien tornar a registrar temperatures molt altes i, a partir de dimecres, es normalitzarien progressivament amb una caiguda final de 5 o 6 graus, amb temperatures més normals per a l’època. El proper cap de setmana hi podria haver una altra repuntada de calor.

La forta onada de calor ha instat Protecció Civil a posar 35 comarques, entre les quals Osona, en estat d’alerta per risc d’incendi forestal. Es demana extremar les precaucions.