El Consorci del Lluçanès explicarà a cada poble els beneficis de ser comarca

Arrenca la campanya informativa de cara al procés participatiu del 26 de juliol

Presentació de la campanya del procés participatiu del 26-J al Lluçanès, al monestir de Lluçà
Presentació de la campanya del procés participatiu del 26-J al Lluçanès, al monestir de Lluçà | Monmar Comunicació
Redacció Osona.com
04 de juliol del 2015

Tal com van pactar els alcaldes a l’Acord de Santa Creu, el Consorci del Lluçanès ja té a punt la campanya informativa de cara al procés participatiu del 26 de juliol on els ciutadans del territori decidiran si volen que el Lluçanès esdevingui la 43a comarca de Catalunya.  S'han programat actes a tots els municipis amb la doble finalitat “d'incentivar la participació i informar a la població sobre què pot suposar i significar el fet d'esdevenir comarca oficial”, com s'explica des del Consorci del Lluçanès. També s'han elaborat diferents materials de difusió.

La campanya, que ha adoptat l'eslògan “El 26J vota Lluçanès” i s'ha presentat a un lloc emblemàtic com el monestir de Santa Maria de Lluçà, inclou xerrades a tots els pobles per explicar els beneficis que comportarà viure en una comarca, resoldre els dubtes i generar debat al voltant del tema. Va començar aquest divendres, 3 juliol, amb actes a Alpens i a Sant Feliu Sasserra i es tancarà el dia 24 a Prats de Lluçanès. Entremig, passarà per Perafita (4/7), Santa Eulàlia de Puigoriol -Lluçà- i Sant Martí d'Albars (11/7), Sant Agustí de Lluçanès i La Torre d'Oristà (12/7), Prats de Lluçanès (15/7, es donarà per streaming), Olost i Santa Maria de Merlès (17/7), Sobremunt i Oristà (18/7); i Sant Feliu Sasserra i Sant Boi de Lluçanès (19/7). L'acte programat a Sant Bartomeu del Grau (10/7) inclourà la participació de diputats de diferents partits polítics al Parlament de Catalunya. També es duran a terme diverses xerrades explicatives a casals d'avis: Sant Feliu Sasserra (9/7), La Torre d'Oristà (13/7), Prats de Lluçanès i Sant Boi de Lluçanès (14/7), Oristà (17/7) i Sant Bartomeu del Grau (22/7).

El Consorci del Lluçanès també ha editat un document titulat “La comarca del Lluçanès, per què?” on inclou arguments per votar favorablement el 26-J com que, amb la comarca, es millorarà la qualitat de vida de la gent, s'obtindrà més finançament, competències i serveis i es potenciarà l'economia. El text remarca que és una “oportunitat històrica” i assegura que no hi haurà duplicitat d'administracions (el Consell Comarcal substituirà l'actual Consorci del Lluçanès) i que ningú haurà de canviar els seus hàbits. A partir d'aquest argumentari, s'ha realitzat un llibret que es farà arribar a totes les llars, un vídeo i imatges per a les xarxes socials. A banda, s'enviaran butlletins electrònics i es distribuiran diferents pancartes.

El procés participatiu del 26-J

El 26 de juliol cada un dels municipis organitzarà la logística del procés participatiu per fer possible que tothom pugui votar. L'horari de votació serà de les 9 h a les 20 h i hi podran participar els majors de 16 anys que s'hagin empadronat abans del 31 de desembre de 2014.

El Consorci del Lluçanès espera poder facilitar els resultats a partir de les 22 h. Un cop fet el recompte de resultats, el ple municipal de cada un dels 13 municipis del Lluçanès ratificarà la decisió. Finalment, si el “sí” ha guanyat a totes les poblacions, la Generalitat farà el decret que haurà d'aprovar el Parlament de Catalunya amb una llei per procediment de lectura única.
 

Dossier de la presentació (PDF)

 

Presentació de la campanya informativa del procés participatiu del 26-J al Lluçanès, al monestir de Lluçà Foto: Monmar Comunicació