La diada de Sant Miquel marca l'equador de la festa major de Vic

Cap de setmana atapeït de propostes, amb actes de cultura popular, el correfoc, la cronoescalada del carrer Sant Miquel i els concerts de l’Orquestra Selvatana i la Troba Kung-Fu

Redacció Osona.com
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 16:34h
Els gegants, amb els nous vestits
Els gegants, amb els nous vestits | Joan Parera

Presentació dels nous vestits dels gegants de Vic. Foto: Joan Parera


Després d’un primer cap de setmana marcat per la popular Crida i la Xurriacada, la festa major de Vic torna amb les activitats més institucionals, a la diada de Sant Miquel (5 de juliol), que enguany s’escau en diumenge. Els actes arrencaran a les 11 del matí, quan tota la comitiva, formada pels guàrdies de gala, els caps de llúpia, els grallers i timbalers de Vic, el bou, la mulassa, els Sagals, els cavallers de Vic, els grallers del carrer de la Riera, els gegants petits, els gegants pubills, els gegants de Vic, la cobla, l’àliga, campanille, basílica, penó i borles, relíquia (ciris), la imatge de Sant Miquel, banda, banderes de la ciutat i heralds, els macers, el consistori infantil i la corporació municipal, baixaran pel carrer Sant Miquel fins arribar a la catedral, on es farà l’ofici de festa major. Una vegada acabat l’ofici, a la 1 del migdia aproximadament, tot el públic assistent podrà veure una demostració de danses tradicionals a la plaça de la Catedral.

Com a aperitiu, aquest dijous es va celebrar un multitudinari Birranostrum, la cercavila alcohòlico-festiva que recorre els carrers del nucli antic. Entre els actes d’aquest divendres, 3 de juliol, destaca una fira gastronòmica, la Xurriacada infantil, el ball de gralles i les Barrakes, a més de la cronoescalada amb bicicleta pel carrer de Sant Miquel, que any rere any agafa més volada. Del programa de dissabte, sobresurt la Gimcana Guarra i el pilar caminat dels Sagals d’Osona. El concert de la Troba Kung-Fu i les Barrakes posaran punt i final a la vetllada.

El diumenge, a part dels actes institucionals, els vigatans podran gaudir del correfoc, el concert de l’Orquestra Selvatana i balls de salsa i bachata.

Els actes de la festa major s’allargaran fins al proper diumenge, 12 de juliol.
 

Recull de galeries de fotos de la festa major de Vic

Programa de la festa major (PDF)
 

Arxivat a