Carles Puigdemont, nou president de l'AMI en substitució de Vila d'Abadal

L'Associació de Municipis per la Independència es manté a l'expectativa sobre la llista unitària | La darrera reunió de l'executiva, feta a Vidrà, serveix per homenatjar el president sortint

La directiva de l'AMI ha homenatjat Josep Maria Vila d'Abadal
La directiva de l'AMI ha homenatjat Josep Maria Vila d'Abadal | Arnau Urgell
Arnau Urgell
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 19:30h

La directiva de l'AMI ha homenatjat Vila d'Abadal. Foto: Arnau Urgell

 

 

Carles Puigdemont serà amb tota probabilitat el nou president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI). L'alcalde de Girona, d'aquesta manera, succeirà un Josep Maria Vila d'Abadal que plega després de deixar de ser el batlle de Vic. L'entitat, a més, ha evitat un posicionament definitiu sobre una possible llista unitària assegurant que faran costat a allò que acabin decidint l'Assemblea i Òmnium Cultural.

Vidrà  ha estat l'escenari escollit per realitzar la darrera reunió de l'executiva de l'AMI abans de l'assemblea general que es farà el proper 17 de juliol a Valls. L'elecció no ha estat a l'atzar ja que és la població de Josep Maria Vila d'Abadal. De fet, la reunió s'ha celebrat al Cavaller, la casa pairal de la nissaga i ha acabat amb l'entrega d'una caricatura de l'exalcalde de Vic signada per la resta de membres de l'executiva.

Una decisió provisional

El debat entre les diverses sensibilitats representades a l'AMI han acabat amb una decisió de consens provisional. “Estarem expectants al que decideixin l'ANC i Òmnium i, el que hagin acordat, estarem al seu costat”, ha explicat l'exalcalde de Vic. De fet, ja és el posicionament que havia expressat a inicis d'aquesta setmana i que queda subjecte, entre altres, a la consulta interna de l'Assemblea prevista per aquest dissabte.

Carles Puigdemont, el futur president de l'entitat, ha expressat la voluntat de seguir l'esperit del seu predecessor. “Treballarem junts amb consens, conscients que les diferències internes no han d'impedir els acords”, ha explicat. A més, ha assegurat que si Vila d'Abadal no s'hagués retirat de la política municipal “segur” que hagués continuat. Respecte la resta de la directiva de l'AMI, només ha expressat la voluntat que el republicà Pep Andreu, l'alcalde de Montblanc, continuï entre els capdavanters de l'entitat.

L'AMI espera Barcelona

Una de les “patates calentes” d'Ada Colau és la possibilitat d'entrar a formar part de l'AMI. L'entitat, tal i com ha expressat Puigdemont, els espera amb els braços oberts. “Reservem un lloc privilegiat a l'executiva per Barcelona”, ha assegurat un alcalde de Girona que ha manifestat la intenció que les “noves realitats” sorgides de les darreres municipals estiguin reflectides en aquest nou mandat.

 

Els alcaldes de l'AMI, al Cavaller de Vidrà. Foto: Arnau Urgell

Arxivat a