L'ERO de General Cable arriba al Parlament

Mig miler de treballadors es manifesten i insten els partits polítics a fer de mitjancers en el conflicte, que podria deixar sense feina 138 persones de la planta de Manlleu

Pere Pratdesaba
02 de juliol del 2015
Actualitzat el 09 de juliol a les 12:31h
Protesta davant el Parlament de Catalunya, el passat dimarts
Protesta davant el Parlament de Catalunya, el passat dimarts | El 9 TV

Protesta al Parlament dels treballadors de General Cable. Foto: Comitè d'empresa de General Cable


Mig miler de treballadors de General Cable de les plantes de Manlleu, Abrera i Montcada i Reixac van manifestar-se el passat dimarts, 30 de juny, davant del Parlament de Catalunya per protestar contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha presentat l’empresa i que té per objectiu retallar 289 llocs de treball, una xifra que representa un terç de la plantilla que té a tot el país. L’afectació per plantes seria: 123 a Abrera, 138 a Manlleu, 14 a Montcada i Reixach i 14 a les oficines centrals de Barcelona.

La protesta forma part del conjunt de mobilitzacions que els treballadors han activat en el marc de la negociació de l’ERO, que ha inclòs diverses vagues i concentracions davant de les respectives plantes. La multinacional al·lega motius econòmics que fan necessària la retallada de llocs de treball i que són fruit d'una forta davallada dels ingressos i de l'abandonament d'una de les línies de negoci.

Al Parlament, els treballadors van ser rebuts pels grups parlamentaris del PSC, ERC, ICV i CiU, a qui van instar a intercedir davant l’empresa en defensa dels llocs de treball. Els partits van enviar ja fa dies una petició de reunió a la direcció de General Cable i van rebre la resposta el passat dilluns, on l’empresa declinava la trobada, al·legant que podria alentir i, alhora, perjudicar el procés de negociacions, segons ha explicat un portaveu del comitè d’empresa. En tot cas, la companyia va comprometre’s a informar als grups parlamentaris del resultat final de les converses.

Des dels sindicats s’ha manifestat el total desacord amb aquesta opinió de l’empresa, ja que entenen que la intervenció dels partits polítics podria servir per explorar noves vies de negociació, actualment encallada.

Els representants dels treballadors van informar els partits polítics de l’estat de les negociacions amb l’empresa i els van instar que pressionessin General Cable per elaborar un Pla de Futur de manera conjunta, una mesura que ja està a sobre la taula de les converses. Aquest pla, segons els sindicats, ha de tenir les següents línies mestres: evitar les deslocalitzacions, ajudar a conservar a Catalunya l’I+D i optimitzar els processos productius, tot, amb l’objectiu de mantenir els llocs de treball.

Els manifestants també van demanar al Parlament que redactés i aprovés una resolució en suport dels treballadors de General Cable. El document hauria de recordar que s’ha de millorar la inversió en infraestructura elèctrica, per tal d’augmentar la demanda de cable i mantenir els llocs de treball del sector.

Arxivat a