El Museu del Ter recorda amb una obra de teatre els aiguats de 1940 a Manlleu

Nova proposta de CorCia Teatre per a les nits d'estiu

La família de "L'Aiguat"
La família de "L'Aiguat" | Jesús Burzuri
Erik Marin
03 de juliol del 2015
Actualitzat a les 8:04h

Representació de l'obra teatral "L'Aiguat". Foto: Jesús Burzuri

El Museu del Ter de Manlleu, de la mà de la companyia CorCia Teatre, estrena nou espectacle per a les nits d'estiu al museu. El muntatge es podrà gaudir durant tots els divendres i dissabtes, entre el 3 de juliol al 8 d'agost, a partir de les nou del vespre. L'obra tindrà un preu de 16 euros i les entrades es podran adquirir al propi museu.

L'obra escollida ha estat “L'aiguat”, que fa referencia als fets que van ocórrer la nit del 17 al 18 d'octubre de 1940 quan, després de tres dies d'intenses pluges, les aigües del Ter es van desbordar i van inundar gran part de la ciutat de Manlleu. Aquesta inundació va sembrar el desconcert, la por i la ruïna a tots els habitants del poble. A més, va deixar un panorama desolador, amb 10 morts i 130 edificis completament destruïts. Enguany es compleixen 75 anys d'aquest aiguat que va afectar greument a les poblacions riberenques del Ter.

Abans de cada representació, el col·lectiu Manlleu On oferirà a tots els espectadors una copa de cava. A més, tindran la possibilitat de gaudir d'un sopar en un dels restaurants del col·lectiu amb un menú especial per a l'ocasió. Els restaurants participants són: El Russinyol, Manlleuet, Torres Petit, Cau Faluga, El Morter i Sambucus.

Aquesta obra està dirigida per Joan Roura i intervenen els actors Jordi Arqués, Anna Busanya, Marta Parramón i Joan Roura. Tracta sobre una família que intenta sobreviure a les penúries de la postguerra quan és sorprès per un devastador aiguat a l'octubre de 1940. Això accentua les penúries quotidianes i obre una escletxa a l'esperança de la reconstrucció.

El Museu del Ter acabarà de commemorar aquests fets a partir del mes d'octubre realitzant més actes conjuntament amb els museus de Ripoll, Torelló i Roda de Ter.
 

Més informació de l'obra

 

Representació de l'obra teatral "L'Aiguat". Foto: Jesús Burzuri

Arxivat a