Roda de Ter acull la segona cursa nocturna Somnàmbula

La prova està organitzada per l'Associació de Sant Tomàs i és puntuable per a la Copa de nocturnes d'Osona

Presentació de la cursa
Presentació de la cursa | Ass. Sant Tomàs
Erik Marin
05 de juliol del 2015

Col·laboradors i organitzadors de la Somnàmbula. Foto: Associació Sant Tomàs

La segona edició de la cursa nocturna La Somnàmbula es va presentar davant dels mitjans de comunicació dimecres passat, 1 de juliol, a les 11 hores del matí, al Passeig del Ter. La cursa està organitzada per l'Associació Sant Tomàs i es disputarà el 10 de juliol a Roda de Ter. El nom de la cursa s'inspira en l'òpera de Bellini.

La cursa constarà d'un recorregut de 7 km, com l'any anterior, dels quals la meitat són d'asfalt i la resta de terra, aproximadament. Un recorregut curt però intens amb escales i desnivells, entre altres dificultats. Cadascú podrà plantejar-se-la com vulgui, tot i que, si es vol agafar com una marca personal, es podrà comptar amb el suport de dSport.cat que realitzarà el control de temps a través de xips.

El punt de trobada serà el 10 de juliol a la plaça major de Roda de Ter a partir de les 20 hores, quan es començaran a entregar els dorsals a tots els participants. L'hora d'inici de la cursa serà a les 21:30 hores. Prèviament a l'inici de la cursa, tot el públic assistent podrà gaudir de la interpretació en directe d'un gran repertori operístic, "La sonambula" de Bellini, que temàticament s'aproxima a la idea de la cursa: nocturnitat, lluna plena, nit sense dormir, etc. Aquesta interpretació anirà a càrrec de la soprano Rosa Mari Ramírez Abella, que hi col·laborarà de forma totalment desinteressada.

Les inscripcions tenen un preu de 9 euros pels adults i de 4 euros pels menors de 14 anys. Inclou una samarreta tècnica de regal i un ressopó. Totes les inscripcions que es facin de manera anticipada abans del 8 de juliol entraran en un sorteig.

Com a novetat d'enguany, aquesta cursa puntuarà a la Copa de nocturnes d'Osona. Serà una de les cinc proves puntuables que conformen aquesta copa i que vetllen per oferir un nou format de curses de muntanya a la comarca durant les nits d'estiu.  
Aquesta cursa esta dirigida a tots els corredors d'Osona i de tota Catalunya, però també als caminadors. L'entitat organitzadora vol repetir el gran èxit de l'any anterior en què va aconseguir 600 participants. Vol seguir amb l'originalitat d'aportar òpera en directe, per tal de fer aquesta cursa especial i diferent. Una bona manera de barrejar cultura i esport.

Amb aquest esdeveniment l'Associació Sant Tomàs busca donar-se a conèixer, obtenir recursos pel finançament diari i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies a la comarca d'Osona. A més, vol obtenir finançament per la construcció del nou Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç Tris Tras. Actualment, hi ha hagut un gran augment que ha fet necessari la creació d'un nou local, per tal de poder atendre a tothom.
 

Sortida de La Somnàmbula, l'any passat. Foto: M. Àngels Roviró

Arxivat a