L'onada de calor continua amb temperatures que a Osona voregen els 35ºC

Protecció Civil demana extremar les precaucions

Redacció Osona.com
29 de juny del 2015
Actualitzat a les 11:39h
La calor s'allargarà uns dies
La calor s'allargarà uns dies | Adrià Costa

La forta calor s'allargarà uns dies. Foto: Adrià Costa


Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del pla Procicat per l'onada de calor, davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya que l'episodi d'altes temperatures es faci més general a tot el territori -a excepció potser de la primera línia de la costa- entre aquest dilluns i dimarts.

A Osona, aquest cap de setmana s’han registrat temperatures màximes importants, que han superat arreu els 30ºC i, en alguns llocs, s’han acostat als 35ºC: 34,5ºC a Vic o 33,2ºC a Montesquiu, entre d’altres. El mercuri encara podria pujar un parell de graus més en els propers dies. La zona més fresca ha estat la del Montseny, amb 29ºC de màxima a Viladrau.

Per tot plegat, Protecció Civil demana a la ciutadania que extremi les precaucions si fa activitats a l'exterior per evitar incidències a causa de la calor i també per evitar possibles incendis. Sobretot es recomana evitar activitats prop de urbanitzacions o boscos que puguin provocar focs forestals.

L'organisme demana a la població que obri les finestres durant la nit i que begui aigua regularment encara que no tingui set, així com usar roba lleugera i gorres, i evitar agafar el cotxe a les hores de més calor.
 

Més informació de l’onada de calor, des de Nació Digital