Vic inicia la segona fase de la remodelació de Casa Convalescència

L’ampliació permetrà ubicar-hi òrgans de direcció, l’escola d’idiomes i el centre internacional de formació continuada de la UVic-UCC | Les obres tenen un pressupost de 700.000 euros

Pere Pratdesaba
29 de juny del 2015
Actualitzat el 01 de juliol a les 14:19h

La façana de Casa de Convalescència, on es realitzaran les obres, el passat divendres. Foto: Adrià Costa


L’Ajuntament de Vic i la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan gestor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), iniciaran aquest dilluns, 29 de juny, la segona fase de la remodelació de Casa Convalescència, que acull la seu de Creacció, l’agència d’emprenedoria, innovació i coneixement d’Osona, tal com ja va avançar Osona.com. Les obres consistiran en la restauració de la coberta i la façana i la reconstrucció parcial de l’estructura interior (per part de l’Ajuntament de Vic) i el reforç estructural parcial (per part de la UVic-UCC). Casa Convalescència es va inaugurar, en una primera fase, el març de 2013.

Els treballs tenen un termini d’execució de sis mesos i un pressupost final de 713.000 euros, un preu molt per sota de les previsions inicials. El projecte es finançarà amb aportacions de l’Ajuntament de Vic, la UVic-UCC i diverses subvencions de la Diputació de Barcelona per valor de 492.449 euros.

L’ampliació permetrà obrir el campus de la UVic-UCC a la ciutat, tal com va expressar fa uns mesos el rector de la universitat vigatana, Jordi Montaña. Així, a les noves instal·lacions s’hi ubicaran diversos departaments de la UVic-UCC: el rectorat, el centre internacional de formació continuada, l’escola d’idiomes i els òrgans de direcció de la FUB.

La Casa Convalescència, edifici construït a finals del segle XVIII, adossada a l’església de l’Hospital de la Santa Creu, es troba situada al bell mig de la ciutat de Vic i té un total de 4.200 m2 dels quals fins ara se n’han restaurat 1.738m2. La segona fase de la reforma també inclou una part que és propietat de l'Hospital de la Santa Creu, que l'ha cedida a l'Ajuntament i la FUB.
 

La façana de Casa de Convalescència, on es realitzaran les obres, el passat divendres. Foto: Adrià Costa

Arxivat a