La IV Encesa de les Set Fonts de Sant Julià usarà 20.000 espelmes

Espectacular muntatge de Terra de Tupinots

Redacció Osona.com
26 de juny del 2015
Actualitzat a les 10:55h
Encesa de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta. Foto d'arxiu: Terra de Tupinots

La IV Encesa de les Set Fonts de Sant Julià de Vilatorta se celebrarà aquest dissabte, 27 de juny, a dos quarts d’11 de la nit. Un total de 20.000 espelmes desvetllaran les formes nocturnes del parc, en un acte organitzat pel col·lectiu Terra de Tupinots.

L’any 2012 va néixer el projecte “Encesa de les Set Fonts”. En aquella primera edició es va voler donar èmfasi a les paraules que en Miquel Pallàs va deixar gravades a les pedres del parc. El segon any es va fer una evocació als quatre elements de l’univers: l’aigua, la terra, el foc i l’aire. També es va recordar el 80è aniversari del parc de les Set Fonts. L’any passat es van encendre, simbòlicament, diversos indrets del poble, mitjançant la projecció d’imatge a la paret del lledoner. També es va fer una al·legoria al Tricentenari.

Enguany s’encendran 20.000 espelmes (el doble que l’any passat i quatre vegades més que la primera Encesa). Per a la realització d’aquest acte es compta amb la participació d’una cinquantena de voluntaris que durant tot el dia col·locaran estratègicament les espelmes a tot el parc creant sanefes i dibuixos al3legòrics a la glorieta, escales, baranes, pedrissos, parets, murs, tanques i parterres. Un altre equip de voluntaris repartirà les candeles perquè la gent pugui encendre els llantions i recolliran els donatius que ajudaran a pagar l’Encesa. Avançada la nit es dedicaran uns moments als 425 anys de les Caramelles del Roser.

--------------------
LITÚRGIA DE L’ACTE


Entrada de les tres flames amb els fogons dels tres merlets:

- Al so de “O fortuna” de Carmina Burana, tres comitives de tres persones cadascuna baixaran per les escales principals i les dues escales de la taula rodona. Cada comitiva la formaran una persona que portarà la flama amb un fogó i dues escortes que portaran una vara llarga amb bengales al capdamunt.

Caminaran pausadament i se situaran al mig de l’esplanada del parc.

Repartiment del foc per a les candeles:

- Situades les tres comitives al mig de l’esplanada oferiran la flama que porten en els fogons dels tres merlets perquè la gent pugui encendre les seves candeles i es passin el foc d’unes a les altres.

Inici de l’encesa de les espelmes:

- Quan s’apaguin les bengales de les vares serà el moment que la gent podrà encendre les espelmes de tot el parc, excepte les de la tarima al·legòrica als 425 anys de les Caramelles del Roser.

 

Cartell de la IV Encesa de les Set Fonts.

Apagada dels llums dels fanals del parc:

- Quan les espelmes estiguin enceses s’apagaran els llums dels fanals i es farà un canvi de música ambiental.

Encesa de les espelmes aquàtiques:

- Passada una estona es començaran a repartir les espelmes aquàtiques perquè la gent les encengui i les deixi anar aigua avall des de l’alçada del broc gros de les Set Fonts i llisquin pel rec fins a l’estany.

Encesa de les espelmes dedicades a les Caramelles del Roser:

- En un moment concret de la nit s’encendran les espelmes dedicades als 425 anys de les Caramelles del Roser.

Encesa dels llums del parc:

- Passada la mitja nit es donarà l’acte per acabat i s’encendran les llums dels fanals del parc.

L’Encesa de les Set fonts és un acte únic i original que transforma l’entorn mitjançant la llum i l’embolcalla de música. Les flames de les espelmes donen una visió diferent del parc de les Set Fonts i fan reviure els volums i les formes capricioses d’aquest indret tant especial. És una encesa en tres dimensions, on el públic hi té una participació directa. Una performance que emociona per la seva senzillesa plena de màgia i poesia.