Els treballadors de General Cable inicien les mobilitzacions contra l'ERO

La mesura de l’empresa podria deixar fora 138 empleats de la planta de Manlleu

Protesta davant General Cable de Manlleu, aquest dijous
Protesta davant General Cable de Manlleu, aquest dijous | A. Costa
Redacció Osona.com
26 de juny del 2015
Actualitzat el 09 de juliol a les 12:31h

Treballadors de General Cable protestant a l'entrada de l'empresa a Manlleu, aquest dijous. Foto: Adrià Costa


Els treballadors de General Cable de les plantes de Manlleu, Abrera i Montcada i Reixac han iniciat les mobilitzacions i les vagues per tal de protestar contra l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que ha presentat l’empresa i que té per objectiu retallar 289 llocs de treball, una xifra que representa un terç de la plantilla que té a Catalunya. L’afectació per plantes seria, segons el recompte final fet públic per CCOO: 123 a Abrera, 138 a Manlleu, 14 a Montcada i Reixach i 14 a les oficines centrals de Barcelona. La multinacional al·lega motius econòmics per activar la retallada de llocs de treball, que són fruit d'una forta davallada dels ingressos i de l'abandonament d'una de les línies de negoci.

A la planta de Manlleu, els treballadors van acordar fer aturades de dues hores per torn els dies 25 i 26 de juny, de quatre hores per torn els dies 27 i 28 de juny i vaga de 24 hores el 30 de juny. Durant les estones de vaga, els treballadors tenen previst concentrar-se davant la porta de l’empresa, amb pancartes i xiulets, tal com ja van fer aquest dijous. El 30 juny, a més a més de fer vaga, els treballadors de les tres plantes es concentraran davant el Parlament de Catalunya per instar l’administració catalana a intercedir davant l’empresa en defensa dels llocs de treball.

CCOO d’Indústria, en una nota de premsa, rebutja l’ERO, que qualifica de “desproporcionat” i exigeix a la multinacional que retiri els acomiadaments i s’assegui a negociar una solució que garanteixi l’ocupació i la continuïtat del projecte industrial.

CCOO recorda que la plantilla de General Cable ja ha hagut d’assumir un important esforç en els darrers anys, amb un ajust salarial l’any 2012 per evitar un expedient, i la sortida de 200 treballadors de la companyia l’any 2010.
 

Treballadors de General Cable protestant a l'entrada de l'empresa a Manlleu, aquest dijous. Foto: Adrià Costa

Arxivat a