Un jutjat arxiva el cas d'uns culers vigatans atropellats per uns madridistes

La família vigatana havia anat a València a veure la final de Copa del Rei entre el Barça i el Reial Madrid, quan un vehicle els va envestir deliberadament | La interlocutòria ho considera un simple accident de trànsit

Pere Pratdesaba
25 de juny del 2015
Actualitzat el 29 de juny a la 13:05h
Miquel Farré, treballant al Nou Bar de Vic. Foto d'arxiu: Adrià Costa

Un jutjat de València ha arxivat el cas d’una família vigatana, aficionats barcelonistes, que el 16 d’abril de l’any passat van ser atropellats deliberadament a València per un cotxe on hi anaven quatre nois amb samarretes blanques madridistes. Els fets van passar just abans de començar la final de la Copa del Rei, que van disputar el Barça i el Reial Madrid. Després de l’accident, el conductor del vehicle va donar gas i els agressors van desaparèixer sense deixar rastre.

Els tres vigatans van resultar ferits lleus i van poder ser atesos al mateix carrer pels serveis mèdics d’emergència, sense que calgués la seva hospitalització. La família és molt coneguda a Vic, ja que regenta el Nou Bar de la plaça Major, l’antic Cafè Nou.

La interlocutòria al·lega que el cas, per via penal, només es podria plantejar com un delicte de lesions. Com que les ferides van ser molt lleus, i no greus, com estableix la llei en aquests supòsits, la jutgessa ha desestimat la denúncia.

“La jutgessa ha tractat el cas com si es tractés d’un simple accident de trànsit, quan la veritat és que hi va haver intencionalitat, perquè el cotxe va pujar per damunt de la vorera”, es queixa Miquel Farré, un dels afectats, en declaracions a Osona.com. “És un problema que s’ha volgut arraconar i només s’ha pres declaració a la part denunciada. A nosaltres ningú ens ha citat i no hem pogut explicar la nostra versió dels fets”, lamenta.

Les víctimes recorreran la sentència, però no creuen que tingui massa recorregut, admet Farré. L’advocat de l’acusació considera que hi va haver intenció de fer mal, un punt que no s’ha tingut en compte i que hauria servit per tipificar l’acció com un delicte penal contra la seguretat viària.
 

Més informació sobre l’incident

Arxivat a