Els atletes osonencs obtenen 9 medalles al Campionat de Catalunya

Actualitzat a les 17:21h
Una de les curses
Una de les curses | Pere Tibau

Una de les curses. Foto: Pere Tibau

Els Campionats de Catalunya juvenil-júnior-promesa s'han celebrat aquest cap de setmana, 20 i 21 de juny, a Lloret de Mar. Els atletes osonencs han aconseguit una pluja de medalles: set per al Club Atlètic Vic i dues per a l'Agrupació Atlètica Catalunya.

Laia Gil Mola, de l’Agrupació Atlètica Catalunya, ha tornat a revalidar el títol de campiona de Catalunya en 100 i 200 metres llisos, dins de la categoria sub-23. En la prova de 100 metres llisos va estar solament a cinc centèsimes de la seva millor marca personal aconseguida a Saragossa a la final del Campionat d'Espanya de Clubs de la setmana anterior. Pel que fa a la prova de 200 metres llisos, va tornar a guanyar el títol superant el temps de l'any passat, però lluny de la seva millor marca personal. Gil va suggerir que va ser una carrera tàctica per reservar-se per la gran cita de la setmana vinent, el Campionat d'Espanya sub-23. “Vaig sortir a guanyar, no a fer marca, no vaig accelerar del tot. A més tenia petites molèsties musculars” va aclarir l'atleta vigatana.

Laia Gil, en destacada posición respecte la segona classificada a la final dels 200 m. Foto: Agrupació Atlètica Catalunya (AAC)

Gil serà l'única atleta osonenca de la competició que se celebrarà el proper cap de setmana, 27 i 28 de juny a Tarragona. En aquest Campionat d'Espanya participarà als 400 metres llisos. Cal remarcar que la vigatana és setena classificada del rànquing espanyol i té el títol de tercera classificada d'Espanya Universitària d'enguany. Si aconsegueix estar entre les quatre primeres seria una clara candidata per participar en el Campionat d'Europa amb la selecció espanyola.

Per altra banda, set atletes del Club Atlètic Vic també han aconseguit posicionar-se entre els tres primers durant les diverses proves realitzades.

En la categoria júnior, Arnau Moya ha estat campió de llançament de disc masculí, i Jana Coll, medalla de plata al femení.

En la categoria juvenil, Genís Ferrandez ha estat campió dels 5.000 metres llisos masculí, seguit d'Ilyas El Mimouni, subcampió. Guillem Pinyol ha aconseguit la plata en el salt d'alçada masculí, Berta Estragues ha estat campiona dels 5.000 metres llisos femení i Cora Sepulveda, tercera en el llançament de javelina femení.