Cinc explotacions ramaderes osonenques triomfen als premis Vaca d'Or

La granja de Can Barrina guanya en la categoria de producció | Els guardons es lliuren a Vic

Redacció Osona.com
19 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:21h
Foto de família amb els guanyadors de la desena edició dels Premis Vaca d'Or
Foto de família amb els guanyadors de la desena edició dels Premis Vaca d'Or | Adrià Costa

Foto de família amb els guanyadors de la 10a edició dels premis Vaca d'Or. Foto: Adrià Costa


La Federació Frisona de Catalunya (FEFRIC) va lliurar aquest dimecres, 17 de juny, els premis Vaca d’Or, que arribaven a la desena edició. L’acte es va fer a Vic, dins el marc de l’assemblea general de l’entitat, que va reunir nombrosa representació del sector i on es va escollir el nou president de FEFRIC, Josep Rebés. La iniciativa va premiar un total de 16 explotacions en diferents categories, amb 18 guardons.

Pel que fa a Osona, es van distingir cinc explotacions. En la categoria de producció, el primer premi va ser per a Can Barrina, de Santa Cecília de Voltregà; el tercer, per al Pinós Nou, de Rupit i Pruit; i el quart, per a SAT Vilatortela, de Gurb, que l’any passat va obtenir la segona posició en aquest àmbit. En l’apartat de genètica, que va guanyar Cal Viudet, d’Alàs (Lleida), l’explotació de Manlleu Mas la Cavalleria es va classificar en tercera posició, repetint així el lloc de l’edició anterior. En la categoria de morfologia, el vencedor va ser Mas la Roca, de Sant Joan de les Abadesses, i la granja de Manlleu El Campgran va obtenir el cinquè premi. Per últim, en producció i genètica, el primer premi va ser per a Ramaderia Can Thos de Tordera, i el tercer, per a l’explotació osonenca de Can Barrina, que va obtenir així el seu segon guardó.

 

10a edició dels Premis Vaca d'Or. Foto: Adrià Costa

Els guardons

L’assemblea general de la FEFRIC celebrada l’any 2005 va acordar establir uns premis anuals per incentivar i motivar el mateix sector. Aquesta iniciativa també es va fixar que es portaria a terme el dia que se celebra l’assemblea general anual.

D’aquesta manera, als premis de la Vaca d’Or hi opten totes aquelles explotacions que tinguin els millors índexs genètics i de producció que s’elaboren a partir del llibre genealògic i el control lleter.

Fins a la segona edició es donaven premis a les 10 millors explotacions en producció i a les 10 millors en genètica. Posteriorment, de la tercera edició fins la setena, es premiaven les cinc millors en producció, les cinc millors en genètica i les cinc millors en morfologia.  A la vuitena edició s'hi va afegir una nova categoria que premia les tres  millors explotacions globals de Catalunya.

-------------------
PREMIS VACA D'OR



PRODUCCIÓ

1.- CAN BARRINA  
SANTA CECILIA DE VOLTREGÀ  (Barcelona)

2.- JMD ALLUÉ  
SUCS (Lleida)

3.-  EL PINOS NOU
RUPIT-PRUIT (Barcelona)

4.- S.A.T. VILATORTELLA
GURB (Barcelona)

5.- MAS BES
SALITJÀ (Vilobí d’Onyar, Girona)

GENÈTICA

1.- CAL VIUDET
ALÀS (Lleida)

2.- RAMADERIA CAN THOS
TORDERA (Barcelona)

3.- LA CAVALLERIA
MANLLEU (Barcelona)

4.- LA FAGEDA FUNDACIÓ
SANTA PAU (Girona)

5.- MAS PARNAU
PARLAVÀ (Girona)

MORFOLOGIA

1.- MAS LA ROCA
SANT JOAN DE LES ABADESSES (Girona)

2.- RAMADERIA ANIBAL, S.L.
LLEIDA

3.- CAL MARQUET
PLA DE SANT TIRS (Lleida)

4.- CAL DILIGENT
LA SEU D’URGELL (Lleida)

5.- EL CAMPGRAN
MANLLEU (Barcelona)

GENÈTICA I PRODUCCIÓ

1.- RAMADERIA CAN THOS  
TORDERA (Barcelona)

2.- MAS PARNAU
PARLAVÀ (Girona)

3.- CAN BARRINA  
SANTA CECILIA DE VOLTREGÀ  (Barcelona)
 

Anna Erra lliura un premi a Pol Collell, de la granja El Campgran de Manlleu. Foto: Adrià Costa

Arxivat a