El pianista Arcadi Volodos encapçala el cicle de Grans Concerts de l'Atlàntida

L'Akademie für Alte Musik de Berlín, segona gran proposta del programa, que incorpora un concert extraordinari de la soprano Maria Hinojosa i el contratenor i pianista Jordi Domènech

Erik Marin
20 de juny del 2015
Actualitzat el 25 de juny a les 9:52h

Ana Mari Carbonell, Lluís Vila d'Abadal i Ramon Ferrer, a la presentacio del cicle. Foto: Albert Alemany


Un any més, L'Atlàntida, Centre d’Arts Escèniques d’Osona, ha presentat la cinquena temporada del cicle de Grans Concerts, que començarà l'11 d'octubre i s'allargarà fins al 19 de desembre, i que porta a Vic algunes de les figures més destacades de la música clàssica, tant internacionals com del nostre país. La temporada d'enguany creix en nombre de concerts: quatre concerts dins de l'abonament i un concert extraordinari. La iniciativa es consolida com a un dels cicles més emblemàtics de la música clàssica del territori català.

En aquesta cinquena edició destaquen dos concerts: el d'Arcadi Volodos i el de l'Akademie für Alte Musik de Berlín, grans propostes de primera línia mundial dins del panorama musical. Pel que fa a Arcadi Volodos, el prestigiós pianista rus presentarà el 29 de novembre dos dels autors essencials del romanticisme alemany, Brahms i Schubert, deixant enrere el virtuosisme per fer peces més complexes i denses, però d'una gran sensibilitat. En canvi, l'orquestra de l'Akademie für Alte Musik, el 19 de desembre a la sala Ramon Montanyà, oferirà un concert original amb obres de diversos autors del barroc, com Vivaldi, Corelli o Loctelli, entre d'altres, al voltant d'un tema comú: les festivitats nadalenques.
 


 

Arcadi Volodos. Foto promocional

Com a novetat d'aquesta edició es presenta un concert extraordinari, Vida de Diva, amb dues de les veus més destacades del nostre país: la soprano Maria Hinojosa i el contratenor i pianista Jordi Domènech. L'oferiran l'11 d'octubre a la Sala Joaquim Maideu en commemoració als 25 anys del Cicle de Concerts de Manlleu.

També apareix una gran proposta catalana d'excepció, el conjunt Vespres d'Arnadí i el cor O Vos Omnes, que repeteix per segon any consecutiu amb una proposta de la mateixa categoria que l'any anterior. Presentaran L'Oratori de Nadal de J. S. Bach, el 8 de novembre.

Per tal d'afavorir la promoció de joves intèrprets, aquest any es comptarà amb la presència de CATmerata, una orquestra de cambra catalana amb alguns joves formats a l'Escola de Música i el Conservatori de Vic. El 25 d'octubre iniciaran el cicle de grans concerts a les sis de la tarda a la sala Joaquim Maideu.

Per continuar apropant la música clàssica a nous públics seseguiran oferint xerrades prèvies abans de cada concert. A més, es dissenyaran diferents projectes educatius relacionats amb la programació per tal de que els estudiants de Vic puguin realitzar un treball específic relacionat amb aquest cicle.

Grans Concerts, Vic 2015 compta amb el mecenatge de la Fundació Institució Puig-Porret, el patrocini de La Vanguardia, el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i la col·laboració de TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.
 

Compra d'entrades

Més informació del cicle: autors, calendari, horaris...

 

Ana Mari Carbonell, Lluís Vila d'Abadal i Ramon Ferrer, a la presentació del cicle. Foto: Albert Alemany

Arxivat a