Sant Miquel de Balenyà i Santa Eulàlia de Riuprimer s'apunten al Dia de la Memòria

La iniciativa vol retre homenatge a Jacint Verdaguer i totes aquelles persones que han defensat la llengua i la cultura catalanes

Redacció Osona.com
16 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:58h
El Dia de la Memòria, a Sant Miquel de Balenyà
El Dia de la Memòria, a Sant Miquel de Balenyà | Núria Codina

El Dia de la Memòria, a Sant Miquel de Balenyà. Foto: Núria Codina


La quarta edició del Dia de la Memòria es va celebrar aquest diumenge, 14 de juny. Aquesta diada, que té la voluntat d'homenatjar Jacint Verdaguer i totes aquelles persones que han defensat la llengua i la cultura catalanes, consisteix en un repic de campanes que té lloc arreu del territori, i que s’acompanya amb activitats diverses.

L’acte central de l’edició d’enguany va tenir lloc a Sant Climent de Llobregat (Baix Llobregat). A Osona, s’hi van adherir Sant Miquel de Balenyà i Santa Eulàlia de Riuprimer.

 

El Dia de la Memòria, a Sant Miquel de Balenyà. Foto: Núria Codina

A Sant Miquel de Balenyà la celebració es va avançar uns dies, el dijous 11 de juny. A les 17:14 hores es va fer un repic de campanes i llavors es van llegir textos i poemes de Joaquim Ruyra, intercalats amb les cançons interpretades per la coral El Galleret. Es va cantar "El cant de la senyera" i "Els segadors".

Pel que fa a Santa Eulàlia de Riuprimer, l’acte va tenir lloc al campus de la Rectoria. El programa va incloure un repicar de campanes de l'església parroquial, consagrada per l’Abat Oliba, una lectura de poemes patriòtics, poemes de la revista que ha editat el Dia de la Memòria i, especialment, alguns escrits de Joaquim Ruyra, l’autor homenatjat d’enguany. La lectura va anar a càrrec de la gent del Club de Lectura de  Riuprimer. A més, els Cantaires de Riuprimer també van cantar diverses cançons patriòtiques. La festa es va acabar amb coca i cava per a tots els assistents.
 

El Dia de la Memòria, a Sant Miquel de Balenyà. Foto: Núria Codina