La UGT d'Osona participa en una jornades de turisme al Marroc

La trobada pretén dinamitzar la zona rural del Rif

Redacció Osona.com
11 de juny del 2015
Actualitzat a les 9:39h
El seminari al Rif
El seminari al Rif | Glòria Carbonell

Una delegació formada per membres de la UGT d’Osona, en col·laboració amb el Consell Comarcal d’Osona i de la Diputació de Barcelona, va viatjar el passat 5 de juny a la zona del Rif amb la finalitat de celebrar a la ciutat d’Alhoceima (Marroc) un seminari sobre turisme sostenible.

En aquest acte es van portar a terme quatre taules de treball on es van tractar els temes següents: perspectives de desenvolupament del potencial turístic i econòmic del Rif; el turisme i l’activitat econòmica i sostenible en espais naturals; enfortiment de les relacions Catalunya Rif; i gènere i turisme sostenible, casos d’èxit.

El seminari va comptar amb destacats ponents per part de la delegació osonenca: el responsable de la gestió dels Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, Jordi Padrós; la consellera de Promoció Econòmica, Turisme i Cooperació al Consell Comarcal d’Osona, Milagros Martínez; i l’escriptora vigatana Laila Karrouch, que van participar també a les diferents taules.

La principal conclusió de la jornada va ser que s’hauria d’impulsar i promocionar el turisme rural i sostenible a la zona del Rif, territori oblidat per part del govern del país, per tal de poder aprofitar els recursos naturals existents, que són molts. Una de les formes de fer-ho és enfortint les relacions entre Catalunya i el Rif, aprofitant els nexes d'unió (per exemple, el clima mediterrani). També s’haurien de millorar les infraestructures i la comunicació, sempre respectant la sostenibilitat de l’entorn. S’hauria de fer més difusió (major implicació de les agències de turisme) i, des del punt de vista del gènere, s’hauria de donar més suport al col·lectiu de dones, que són les que fan la gran majoria de les tasques quotidianes que comporta aquest tipus de negoci.

Cal destacar que des de la Diputació de Barcelona s’estudiarà la possibilitat de portar a terme un “agermanament” de parcs naturals, per part de Catalunya i del Rif.

Aquest seminari es va realitzar en el marc del Projecte de Codesenvolupament Catalunya Rif per al Desenvolupament del Turisme Rural, i va estar organitzat de forma conjunta per l’Associació Amic Amazic, la UGT d’Osona i l’Associació Rifturisme (associació de la ciutat d’Alhoceima que promou el desenvolupament d’un turisme rural i sostenible a la zona del Parc Nacional d’Alhoceima), amb el suport del Consell Comarcal d’Osona i del Fons Català de Cooperació.