Maria Dolors Bonal rep a Vic el primer Premi Oriol Martorell

L'Atlàntida i l'Ajuntament dediquen un guardó a la pedagogia musical

Redacció Osona.com
09 de juny del 2015
Actualitzat a les 12:03h
Maria Dolors Bonal
Maria Dolors Bonal

La Fundació l’Atlàntida i l’Ajuntament de Vic van lliurar aquest dissabte, 6 de juny, a la tarda el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical a M. Dolors Bonal i de Falgàs. L’acte va tenir lloc al mateix teatre de l’Atlàntida.

Amb aquest premi, L’Ajuntament de Vic i la Fundació l’Atlàntida, titular de l’Escola de Música i Conservatori de Vic, volen reconèixer de forma bianual aquelles personalitats del sector musical que han dedicat la seva vida professional prioritàriament a la pedagogia musical, i hagin contribuït a fer avançar l’ensenyament musical al nostre país des de qualsevol dels seus àmbits.

El jurat del premi l’han format: Enriqueta Anglada membre del Patronat de la Fundació l’Atlàntida, com a presidenta; Carles Farràs, president de l’Associació d’Escoles de Música de Catalunya; Estefania Balcells, presidenta de l’Associació de Conservatoris Professionals de Catalunya; Josep Borràs, director de l’Escola Superior de Música de Catalunya; Lluís Vila d’Abadal, director general de la Fundació l’Atlàntida; Montse Catllà, directora de l’Escola de Música i Conservatori de Vic; i Sebastià Bardolet, secretari del jurat i subdirector de l’Escola de Música i Conservatori de Vic.

El passat mes d’abril, el jurat del premi va acordar per unanimitat atorgar el I Premi Oriol Martorell de Pedagogia Musical a M. Dolors Bonal i de Falgàs per una vida professional dedicada a la pedagogia musical amb una clara visió de renovació i amb un marcat accent social. El 1967, la guardonada va fundar l’escola de música L’Arc i el 2004 va crear Xamfrà, de música i escena per a la inclusió social al Raval de Barcelona.

A fi de donar sentit plàstic al premi, el Taller Quart Creixent s’ha encarregat de crear la peça que va ser lliurada a la premiada. Aquesta obra incorpora i integra en un mateix element plàstic el concepte de pedagogia, música i escola.
 

Més informació del premi i de la premiada (PDF)