La nova potabilitzadora portarà aigua a Osona Nord i al Voltreganès en mig any

Comencen les obres de canalització des de l’ETAP fins a Torelló, Orís, les Masies i Sant Hipòlit de Voltregà | En una segona fase, s’arribarà a Sant Vicenç i Sant Pere de Torelló

Redacció Osona.com
02 de juny del 2015
Actualitzat el 04 de juny a la 13:45h

La potabilitzadora de Conanglell, a les Masies de Voltregà. Foto: Consell Comarcal d'Osona


El Consell Comarcal ha iniciat amb un xic de retard les obres de la xarxa d’abastament d'aigua a Osona Nord i el Voltreganès, que tenen un termini d’execució de sis mesos. Amb un pressupost de més de 3 milions d’euros, el projecte contempla l’obertura de les rases i col·locació de les canonades per tal que l’aigua tractada a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Conanglell (Les Masies de Voltregà), construïda recentment, arribi als dipòsits municipals de Torelló, Orís, les Masies de Voltregà i Sant Hipòlit de Voltregà.

La capacitat de tractament de l’ETAP, o potabilitzadora, en aquesta primera fase és de 6.000 m3/dia i permetrà dotar aquests municipis dels cabals complementaris necessaris per pal·liar la precarietat de recursos propis que tenen fins ara, ja sigui en qualitat o en quantitat.

En una segona fase, aquesta mateixa capacitat de l’ETAP permetrà donar servei als municipis de Sant Pere i Sant Vicenç de Torelló, una vegada tinguin resolt el finançament i es pugui executar l’obra d’aquesta part de la xarxa.

Així, un cop el projecte estigui totalment implantat, la potabilitzadora donarà servei a sis municipis, alguns dels quals tenen seriosos problemes de subministrament. Dos d’aquests estan ubicats al Voltreganès (Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà) i la resta a Osona Nord (Torelló, Sant Vicenç de Torelló, Sant Pere de Torelló i Orís). Tots junts sumen una població de 25.000 habitants.

Aquest projecte suposarà una gran millora de la qualitat de l’aigua, significarà un abastiment assegurat d’aigua per als municipis, i representarà també el compliment de la normativa europea, que determina que l’aigua passi per la depuradora i es canalitzi a través de xarxa.
 

Més informació del projecte


Acte de col·locació de la primera pedra de la potabilitzadora, el setembre de 2013. Foto: Adrià Costa
Documents