Osona Turisme organitza visites guiades a empreses agroalimentàries

Els participants podran conèixer de primera mà com s’elaboren productes característics de la comarca

Redacció Osona.com
01 de juny del 2015
Actualitzat a la 13:43h
La granja del Mas Garet
La granja del Mas Garet | A. Costa

Lluís Mauri a la granja del Mas el Garet. Foto: Adrià Costa


L’àrea de promoció econòmica del Consell Comarcal d’Osona forma part del programa Productes de la Terra, impulsat per la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa promou la realització d’accions que ajudin a potenciar i promocionar els productes alimentaris de cada territori. Entre aquestes, hi ha l’assessorament per tal que empreses del sector adaptin les seves instal·lacions per rebre visites i mostrar el seu procés de producció.

Les empreses d’Osona que formen part d’aquest programa i que ja ofereixen visites són: Formatges Mas Garet (Tona), Formatges Molí de la Llavina (Centelles), Ratafia Bosch (Sant Quirze de Besora), Embotits Collfred (Vidrà), Erre de Vic, Xarcuteria Roca (Vic), Herbolari de Sau (Vilanova de Sau), Mas Lloriana (Sant Martí Sescorts – L’Esquirol), Cerveses del Montseny (Balenyà), Castanya de Viladrau, Embotits Fussimanya (Tavèrnoles), Cerveses Ausesken (Olost) i La Font Sostenible (Lluçà). Els visitants poden conèixer de primera mà, en grups reduïts, l’elaboració de productes característics de la comarca.

Les visites organitzades en aquestes empreses, sota el nom de “Fet a Osona”, començaran el proper cap de setmana –a Formatges Mas Garet i Formatges Molí de la Llavina- i s’allargaran fins a finals d’any. Aquestes visites van dirigides a tot tipus de públic i els desplaçaments es faran amb bus, que disposaran d’una guia que anirà explicant el recorregut i els atractius d’Osona. Les visites es faran durant set dissabtes, de juny a desembre, i cada dia es combinarà la visita a dues empreses.

Les inscripcions es poden realitzar a través de la central de reserves del web d’Osona Turisme o presencialment a l’Oficina de Turisme de Vic (Plaça del Pes – Llotja del Blat).
 

Més informació i calendari de les visites