Marta Rovira i Isaac Peraire continuen a la cúpula d'ERC

La vigatana repeteix en el càrrec de secretària general i el nou alcalde de Prats de Lluçanès, en el de secretari d'organització | La candidatura d'Oriol Junqueras obte el 92% dels vots

Nació Digital
01 de juny del 2015
Actualitzat a les 16:23h
Marta Rovira i Isaac Peraire, votant a Vic aquest diumenge
Marta Rovira i Isaac Peraire, votant a Vic aquest diumenge | ERC Osona

Els militants d'ERC han reelegit aquest dissabte per àmplia majoria Oriol Junqueras com a president del partit fins al 2019. Amb un 90% dels vots escrutats, el líder dels republicans ha rebut un 92,9% dels vots. La participació ha estat del 30,62% dels prop de 10.000 militants que estaven cridats a les urnes arreu del país per mesurar el grau de suport a la proposta de nova executiva que ha fet Junqueras.

Una proposta que inclou els 22 noms de la executiva nacional del partit, entre els quals destaquen el de la secretària general, la vigatana Marta Rovira, que repetirà en el càrrec, i el del número 3 del partit, Lluís Salvadó. En aquesta direcció també repetirà Isaac Peraire (nou alcalde de Prats de Lluçanès), com a secretari nacional d'organització.

Anna Simó serà l'adjunta a la presidència per a les relacions institucionals i deixarà de ser la portaveu, càrrec que desenvoluparà Sergi Sabrià. La militància d'Esquerra Republicana ha reelegit Oriol Junqueras com a president del partit, així com la nova direcció i els 30 membres del Consell Nacional. La jornada d'aquest dissabte ha estat la primera part del Congrés Nacional que el 25 de juliol aprovarà els documents que han de marcar la línia política d'ERC pels pròxims quatre anys. 

Les 56 seus electorals, situades majoritàriament a Catalunya, però també al País Valencià, a les Illes i a la Catalunya Nord han obert a les deu del matí i han tancat a les set de la tarda.

La de Junqueras és l'única candidatura que s'ha presentat i, per tant, l'únic dubte que hi havia era el percentatge d'acceptació de la militància a la seva proposta, que finalment ha estat del 92,9%. Aquest dissabte també s'han renovat una trentena de llocs del consell nacional. Per això, a cada seu electoral hi havia dues urnes, una per votar a l'executiva i una altra per escollir els consellers nacionals.
Arxivat a