La Cabrerès BTT torna a omplir el Collsacabra amb 3.000 ciclistes

La prova de ciclisme de muntanya no competitiva més important del país arriba a la 23a edició

Redacció
31 de maig del 2015
Actualitzat el 03 de juny a les 9:42h
Més de 3.000 ciclistes han participat a la Cabrerès BTT 2015
Més de 3.000 ciclistes han participat a la Cabrerès BTT 2015 | Adrià Costa

Cabrerès BTT 2015 Foto: Adrià Costa


Més de 3.000 ciclistes han omplert aquest diumenge el Collsacabra amb la disputa de la Cabrerès BTT. L'esdeveniment, que arribava a la 23a edició, està considerada la prova de bicicleta de muntanya no competitiva més important del país. De nou, s'ha superat el límit establert per l'organització i centenars de peticions s'han quedat sense poder atendre. El bon temps i una temperatura agradable han permès que les dues jornades es desenvolupessin a l'entorn de l'Esquirol amb total normalitat. El ruixat de dissabte a la nit va servir per refrescar l'ambient i millorar les condicions del terreny.   

La MiniCabrerès BTT de dissabte va comptar amb gairebé 500 infants d’entre 3 i 16 anys que van poder escollir entre un circuit de 300 metres, un de 7 km i un d’11 km. L’èxit de la versió infantil de la prova és la possibilitat dels nens d’emmirallar-se amb els seus pares o germans més grans que participen l’endemà a la Cabrerès BTT.

Un dels participants de la Cabrerès BTT 2015. Foto: Adrià Costa


Els més competitius van poder gaudir dissabte a la tarda amb la gran novetat d’aquesta edició: la Crono Cabrerès BTT, una contrarellotge individual que tancava la jornada. El guanyador de la primera edició va ser Adrià Noguera amb un temps de 26 minuts i 54 segons.

Finalment, aquest diumenge era el torn de plat fort. Entre 7 i 9 del matí, un total de 3.000 "bikers" han passat per la línia de sortida per gaudir novament del recorregut proposat, escollint entre una ruta de 37 km o una de 67 km. L’espectacle natural del Cabrerès amb els seus paisatges i la duresa de la ruta llarga, han estat els grans protagonistes de la prova. Destacaven en aquesta edició el pas pel salt de Sallent de Rupit i la serra de Cabrera, que dóna nom a la prova.

Entre els participants, destacava la participació de Sergi Prados amb la seva "handbike", que ha repetit per segona vegada fent aquest any el recorregut curt. I la participació de Nani López de Sagredo, esportista que va patir un trasplantament hepàtic i promotor d'un projecte solitari.

Paral·lelament a la cursa, durant el cap de setmana els participants i visitants han pogut visitar la fira comercial del Village Cabrerès BTT i assistir a les diferents xerrades programades en el marc del Fòrum Cabrerès BTT .  

Galeries de fotos
 

Fotos de la Cabrerès BTT 2015 (Adrià Costa)

Fotos de la Cabrerès BTT 2014 (Adrià Costa)

Fotos de la Cabrerès BTT 2013 (Adrià Costa)

Fotos de la Cabrerès BTT 2012 (Xavier Sanfeliu)

Fotos de la Cabrerès BTT 2011 (Xevi Mas)

Fotos de la Cabrerès BTT 2010 (A. Arumí)

Fotos de la Cabrerès BTT 2010 (X. Mas i L. López)