El Mercat de Música Viva de Vic convoca el Premi Puig-Porret

El guardó està dotat amb 10.000 euros

Redacció Osona.com
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:25h
El Mercat de Música Viva de Vic (MMVV) convoca, un any més, el Premi Puig-Porret al Millor Projecte de Creació Musical dotat amb 10.000 euros i obert a grups i artistes professionals catalans i/o residents a Catalunya. L’import del premi es destina a finançar la creació, producció i posada en escena del millor projecte d’espectacle de música en directe, que s’estrenarà a l’edició 2016 del (MMVV).

Les propostes, en qualsevol estil musical, tret de la música clàssica, poden presentar-se fins al 5 de setembre de 2015. El projecte guanyador es donarà a conèixer durant el concert inaugural del Mercat d’enguany. El jurat que avaluarà els projectes està format per sis professionals de reconeguda trajectòria dins de la indústria musical que valoraran tant la trajectòria professional del responsable de la proposta com la viabilitat tècnica i artística del muntatge, passant pel seu risc artístic i singularitat.

Un premi que aposta per la innovació

En les tres darreres edicions del Mercat de Música Viva de Vic, el Puig-Porret ha premiat les següents propostes:

- 2012. Maria Coma, amb la creació d’un piano-celesta de la família d’instruments Baschet, la composició d’un concert al seu voltant i l’enregistrament d’un disc.

- 2013. Xavi Lloses, amb el projecte Nautilus Lab, un orgue aquàtic.

- 2014. Taller de Músics, amb el projecte de creació i recerca sobre “Cants Oblidats. Explorant el llegat dels cantadors gitanos catalans”.

El premi es lliura des de 1996 i des de fa tres anys reconeix projectes musicals, en comptes d’artistes guardonats directament per la crítica, com s’havia fet tradicionalment.

La fundació privada Puig-Porret es dedica a tasques ciutadanes d’assistència social, beneficència i promoció de la cultura.

 

Bases del premi i inscripcions

Recull de galeries de fotos del Mercat de la Música Viva de Vic