Alguns dels millors fotoperiodistes del món guarneixen els barris de Vic

Fernando Moleres, Carol Alfarah, Adrià Costa, Mikel Oibar i Ricardo García, entre d'altres, exposen la seva obra | La segona edició de la Mostra descalça està patrocinada per Nació Digital

Redacció Osona.com
29 de maig del 2015
Actualitzat el 31 de maig a les 8:11h
Fotografies de Rocardo Garcia Vilanova. a la Farinera
Fotografies de Rocardo Garcia Vilanova. a la Farinera | S. Cámara

Fotografies de Rocardo Garcia Vilanova exposades a la Farinera. Foto: Sergi Cámara


La segona edició de la Mostra descalça de fotografia documental se celebra a Vic aquesta setmana, del 25 al 31 de maig. L’exposició, de caràcter urbà, està dirigida per Sergi Cámara i té la intenció de donar a conèixer treballs contemporanis de fotoperiodisme d’arreu del món, combinat amb fotògrafs independents que comencen la seva carrera professional. La iniciativa canvia de dates en relació a la primera edició per tal de garantir la presència d’alguns dels millors fotodocumentalistes internacionals. La mostra està patrocinada per Vic Comerç i Nació Digital, i compta amb la col·laboració de Muntanya de LLibres i Victor Castelo espai fotogràfic.

Entre els fotògrafs que participen a la mostra hi ha Fernando Moleres, Carol Alfarah, Adrià Costa (cap de fotografia de Nació Digital i Osona.com), Mikel Oibar i Ricardo García. Els temes que es tracten van des del seguiment d'un desnonament a Madrid, el conflicte sirià o la guerra de Líbia fins a les visions particulars de Barcelona o Melilla, o la difícil vida a la conca del riu Paranà.

"L’exposició parteix de la mateixa filosofía que l'any passat: utilizar l’espai públic per realizar exposicions de prestigi internacional. La mostra continua apostant pel fotodocumentalisme de qualitat i d’històries moltes vegades no mediàtiques. Exposem treballs de fotògrafs amb premis internacionals, però també continuem donant espai a un fotògraf osonenc per tal que pugui mostrar el seu treball”, explica Sergi Cámara.
 
En aquesta edició, la mostra creix i es pot veure en diversos barris de la ciutat, a més de la Rambla del Passeig, on es va concentrar en la seva primera edició i on enguany els seus comerciants van realitzar una preestrena en el marc del VicXou, quan es van exposar tres col·leccions en uns plafons al carrer.

Així, al Remei es pot veure l'obra de Rodrigoa Garcia; a la plaça Andreu Colomer Munmany, una visió de Melilla dels fotògrafs que hi viuen -José Palazón, Blasco de Avellaneda i Antonio Ruiz-; al carrer Jaume I el Conqueridor, fotografies de Síria de Carole Alfarah; al Mercat Municipal, imatges de Fernando Moleres; a la Farinera, un reportatge de Líbia de Ricardo Garcia Vilanova; i al Passeig, el treball d'Adrià Costa,, Ruidophoto i Mikel Oibar.

“Ens agrada treballar amb el binomi comerç-cultura. A més, hi ha un gran paral·lelisme entre el comerç i la fotografía, ambdós som ulls de les ciutats i societats”, argumenten des de Vic Comerç, que reparteixen diferents col·leccions de fotografies entre les més de 320 botigues que té representades a les ciutat. “Una gran exposició repartida en múltiples aparadors perquè el passejant també gaudeixi de la fotografía i se sensibilitzi de les problemàtiques socials i conflictes bèlics d'arreu del món”, afegeix l'entitat comercial.
 

Aneu al web de la mostra


MAPA AMB LES UBICACIONS DE LA MOSTRA / CLIQUEU A SOBRE



Fotografies de la sèrie «Homes de Déu» de Fernando Moleres, exposades al Mercat Municipal de Vic. Foto: Sergi Cámara
Arxivat a