Els Premis Baldiri Reixac distingeixen 10 escoles d'Osona

L’Estel de Vic, guardonat en l’apartat de centres

Redacció Osona.com
29 de maig del 2015
Actualitzat el 02 de juny a les 10:13h
Un total de deu escoles osonenques han estat guardonades en la 37a edició dels Premis Baldiri Reixac, que atorga anualment la Fundació Lluís Carulla, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. Els guardons distingeixen projectes educatius i lingüístics de l’escola catalana que s’estiguin aplicant i que assoleixen un ús elevat de la llengua entre l’alumnat i el professorat.

L’escola d'educació especial Estel de Vic ha estat guardonada en l’apartat de centres “en reconeixement a un centre d'educació especial i a un equip de mestres compromès que, des de fa temps, ha esdevingut una referència destacada tant a la comarca d'Osona com en d'altres indrets del nostre país”. El jurat també ha destacat: “A més de l'educació a infants i adolescents atesos a la mateixa escola, s'ofereix un servei de seguiment individualitzat en la inclusió d'alumnat amb discapacitats intel·lectuals en els centres ordinaris. Cal remarcar, entre d'altres mèrits, el treball conjunt i continuat amb les famílies en el desenvolupament dels seus fills, l'aplicació de mètodes innovadors que faciliten la comunicació en infants amb dificultats severes i l'orientació cap al món laboral dels més grans”.

Pel que fa als altres nou premis, fan referència a alumnes de Primària fins a Batxillerat de nou escoles de set poblacions d’Osona. Són els següents:

- El petit Merma i els oficis / Dr. Joaquim Salarich – Vic
- Fem teatre: El setge de Barcelona / L'Era de Dalt – Tona
- Escoltem les fonts / Escola Els Castanyers - Viladrau
- La Farga Catalana al Ripollès / Col·legi Escorial - Vic
- El nostre hort / Escola Farigola – Seva
- Begudes ensucrades i obesitat / Institut Antoni Pous i Argila – Manlleu
- Les fonts del nostre poble / Escola Bellpuig - Sant Julià de Vilatorta
- La guerra civil a Manlleu a través del Woices / Escola Casals Gracia – Manlleu
- Caminets de poesia / Escola El Despujol - Les Masies de Voltregà
 

Més informació dels projectes dels alumnes

Arxivat a