IPR reclama un govern d'unitat a Roda de Ter

ERC ha guanyat les eleccions amb cinc regidors, els mateixos que la formació que lidera Albert Serra

Pere Pratdesaba
29 de maig del 2015
Actualitzat a la 13:27h
Les eleccions municipals a Roda de Ter han deixat un panorama força semblant a les passades eleccions: empat entre els dos partits dominants (ERC-AM i IPR), cap partit ha assolit la majoria absoluta i caldrà governar en minoria o buscar algun tipus de pacte.

ERC-AM, ara amb Roger Corominas, ha mantingut el tipus després de la marxa de l’alcalde Jordi Serra i ha tornat a guanyar les eleccions, amb sis regidors i amb un centenar i escaig més de vots que IPR, que també ha tret sis regidors. Aquesta darrera formació s’ha desvinculat en aquests comicis del PSC i ha esdevingut independent, però continua encapçalada per Albert Serra, que també va quedar a les portes de l’alcaldia el 2011. La clau la tindrà Antoni Escarrabill, que és l’únic regidor que ha obtingut CiU (els convergents han perdut un regidor en relació a les anteriors eleccions).

Les negociacions encara no s’han iniciat i totes les posicions estan a les beceroles. Corominas considera que no hi ha cap condició prèvia i que “tot està obert”. En tot cas, recorda que són “la llista més votada, a 24 vots de la majoria absoluta” i, per tant, tenen dret a liderar les converses.

Serra, per la seva banda, es resisteix a tornar a quedar-se a l’oposició i reclama un “pacte de poble”, amb un govern de concentració amb les dues forces més votades. El candidat d’IPR veuria bé partir-se l’alcaldia amb ERC, de la mateixa manera que es va fer a la legislatura entre 2003 i 2007.

Escarrabill, que és qui podria desfer aquest entrament, prefereix no pronuciar-se, de moment, i esperar a conèixer les propostes de les dues formacions. "Ho estem madurant i no ho tenim clar. Encara queden 15 dies per decidir-nos", ha declarat a Osona.com.
 

Els resultats de les eleccions a Osona, municipi per municipi

Distribució de regidors a Osona, partit a partit

Totes les notícies publicades de les eleccions municipals a Osona



 
Arxivat a