El Col·legi de ginecòlegs dels Estats Units distingeix Lluís Cabero

El doctor va viure la seva infantesa a Tona, on hi conserva vincles familiars

Lluís Cabero, en el moment de rebre la distinció als Estats Units.
Lluís Cabero, en el moment de rebre la distinció als Estats Units. | Xavier Sardà
Redacció Osona.com
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 10:52h

El doctor Lluís Cabero ha rebut recentment el reconeixement de l’ACOG (American College of Obstetrics and Gynecology), el Col·legi de ginecòlegs dels Estats Units. Es tracta d’un guardó que s’entrega generalment de manera anual a una personalitat del sector que destaqui per la seva tasca. Només hi ha 36 persones de tot el món que l’han rebut.

El motiu del premi és la seva activitat docent i investigadora en diversos països, i sobretot, la seva feina a la FIGO (Federation International de Gynecologie and Obstetriciens), una entitat representada per 125 països i que engloba més de 900.000 ginecòlegs de tot el món. Allà, el metge és el chairman del Capacity Building in Education and Training.

Cabero té altres reconeixements a la seva carrera, un dels més recents, la medalla Josep Trueta al mèrit sanitari que va rebre el setembre de l’any passat. Cabero va residir tota la seva infantesa a Tona i manté una estreta relació amb la comarca, on té vinculacions familiars i la seva segona residència.

Una llarga trajectòria

Lluís Cabero i Roura va néixer a Barcelona i llavors es va traslladar a Caracas (Veneçuela). Després d'alguns viatges previs, als 10 anys es va traslladar definitivament amb la seva família a Tona, on va residir fins que va acabar la carrera i es va casar. Llicenciat en Medicina i Cirurgia per la UB, doctor en Medicina i Cirurgia i en Ciències i Biologia, va ser president de la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia (1995-2003), president de la Comissió Nacional de l'Especialitat d'Obstetrícia i Ginecologia del Ministeri d'Educació i de Sanitat i Consum (2000-2005), i president de la Comissió Hospital Amic dels Nens d'UNICEF (1997-2006). També ha estat vicepresident de la Fundació de l’Esclerosi Múltiple i vicepresident de la International Federation of Gynecology and Obstetrics (FIGO). Des del 2009, ocupa el càrrec de chair del Capacity Building in Education and Training Committee de FIGO. A més, ha estat nomenat soci d'honor de diverses Societats Internacionals. Actualment, i des de l’any 1990, és el cap de Servei i catedràtic d'Obstetrícia i Ginecologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). També dirigeix, des de l’any 2000, el Servei d'Obstetrícia i Ginecologia de la Clínica Quirón de Barcelona. A banda, des de l’any 2000, presideix la Comissió de Bioètica de la Societat Espanyola de la Clínica Quirón de Barcelona.
Arxivat a