Jordi Savall, concert estel·lar del Festival de Música Religiosa de Vic

El prestigiós director actua avui a l’Atlàntida

Jordi Savall
Jordi Savall | Promocional
Redacció Osona.com
28 de maig del 2015
Actualitzat el 31 de maig a les 7:38h

Jordi Savall. Foto: Promocional

El prestigiós director Jordi Savall i el seu equip han treballat aquesta setmana a Vic en un projecte que aplega estudiants avantatjats de tot el món: l’Acadèmia de Formació Professional, de Recerca i d’Interpretació Musical de la Fundació Centre Internacionalde Música Antiga. Es tracta d’una formació intensiva per a joves cantants professionals, prèviament seleccionats, que desitgen aprofundir en les tècniques d’estudi, de recerca i d’interpretació de la música històrica, sota el mestratge i direcció de Savall.

El punt culminant d'aquesta proposta formativa serà un concert amb obres de tres grans compositors de la història, Vivaldi, Händel i Mozart, amb un títol comú, “Dixit Dominus”, i dirigit per Savall. El concert s’estrenarà aquest diumenge, 31 de maig, a les 18 hores, a l’Atlàntida de Vic, i després, es farà a Barcelona i a París.

El concert de Savall és la proposta estel·lar, a més de la cloenda, de l’onzena edició del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic. El certamen ofereix més de 10 concerts i s’ha celebrat del 28 de març al 31 de maig. La iniciativa s’ha consolidat enguany com a centre de referència artístic al voltant del fet religiós o espiritual.

Jordi Savall

Jordi Savall és una de les personalitats musicals més polivalents de la seva generació. Fa més de cinquanta anys que dóna a conèixer al món meravelles musicals abandonades en la foscor de la indiferència i de l’oblit. Dedicat a la recerca d’aquestes músiques antigues, les llegeix i les interpreta amb la seva viola de gamba o les dirigeix. Les seves activitats com a concertista, pedagog, investigador i creador de nous projectes, tant musicals com culturals, el situen entre els principals artífexs del fenomen de revalorització de la música històrica. És fundador, juntament amb Montserrat Figueras, dels grups musicals Hespèrion XXI (1974), La Capella Reial de Catalunya (1987) i Le Concert des Nations (1989).

La seva fecunda carrera musical ha estat mereixedora de les més altes distincions nacionals i internacionals, d’entre les quals cal destacar: el títol de Doctor Honoris Causa de les Universitats d’Evora (Portugal), de Barcelona (Catalunya), de Lovaina (Bèlgica) i de Basilea (Suïssa); la insígnia Chevalier de la Legió d’Honor de la República francesa; el Premi Internacional de Música per a la Pau del Ministeri de Cultura i Ciència de la Baixa Saxònia; la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya i el prestigiós Premi Léonie Sonning, considerat el premi Nobel de la música.

 

Més informació del projecte formatiu i el concert (PDF)

Més informació i compra d'entrades

Més informació del Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Programació del XI Festival BBVA de Música Religiosa de Vic

Arxivat a