Calldetenes dedica una mostra a curtmetratges realitzats per gent gran

El certamen cinematogràfic és el primer que es realitza d’aquest tipus a tot Catalunya

Redacció Osona.com
27 de maig del 2015
Actualitzat el 30 de maig a les 8:01h
L’Ajuntament de Calldetenes ha organitzat la primera edició de la Mostra de Curtmetratges de la Gent Gran de Catalunya, que se celebrarà aquest cap de setmana, del 29 al 31 de maig. Els 14 films, enregistrat per aquest col·lectiu d’arreu del territori, es projectaran a l’Auditori Teatre. Es tracta d’un certamen pioner, que és el primer d’aquest estil que es realitza a tot el país.

El programa de la mostra es completarà amb una xerrada d’obertura per a cada jornada sobre cinema i gent gran, memòria i identitat, i envelliment actiu.

Tot i que fa uns anys era impensable que un grup de dones i homes que passessin dels 80 anys protagonitzessin una pel·lícula, diversos col·lectius de municipis diversos han viscut ara l’experiència de rodar un curtmetratge. La gent gran de Calldetenes va realitzar el taller de cinema l’any passat i el resultat ja es va estrenar durant la darrera festa major. D’aquesta experiència, valorada molt positivament, sorgeix la iniciativa d’organitzar la mostra, reunint diverses poblacions on també s’ha realitzat un taller de cinema.

D’altra banda, aquest  primer cicle de cinema és una plataforma per compartir l’experiència de grups gent gran de distintes procedències. Serà un punt de trobada per conèixer i relacionar-se amb casals i persones de tot Catalunya.

Paral·lelament, la mostra també pretén dinamitzar Calldetenes i donar a conèixer el poble i els seus atractius comercials, gastronòmics i turístics. Des de l’organització s’ofereix la possibilitat als visitants de dinar als restaurants del municipi i conèixer el municipi. El col·lectiu de gent gran de Calldetenes farà d’amfitrió dels assistents i els acompanyarà durant les estones lliures per mostrar els atractius del poble.

El caire social i integrador d’aquest tipus de cinema són alguns dels aspectes que es volen posar en valor a través dels protagonistes. Un exemple, la pel·lícula de Vilassar de Dalt en la que la gent gran comparteix pantalla amb alguns dels usuaris de l’Associació Catalonia, grup que presta assistència integral a persones amb discapacitat intel·lectual.

Els ajuntaments i entitats de les diverses poblacions que protagonitzen els curts també han volgut potenciar i col·laborar en la mostra, assumint el cost dels autobusos que traslladaran el públic protagonista a Calldetenes. La mostra de cinema s’ha organitzat també amb el suport de la Mancomunitat La Plana.
 

Programa de la mostra i de les projeccions