La Diputació lliura una motocicleta elèctrica a Manlleu

Nou programa de l’ens per millorar el medi ambient

La regidora de Manlleu Carme Trillas, amb la motocicleta elèctrica.
La regidora de Manlleu Carme Trillas, amb la motocicleta elèctrica. | Diputació de Barcelona
Redacció Osona.com
27 de maig del 2015
Actualitzat a les 16:07h
La Diputació de Barcelona ha entregat, aquest matí, quatre motocicletes elèctriques als ajuntaments de Manlleu, Sitges, Santa Perpètua de Mogoda i Dosrius. Aquestes són les primeres motos elèctriques que es lliuren dins el programa d'implantació del vehicle elèctric, que s'impulsa des de l'àmbit de Medi Ambient.

Els vehicles han estat recollits per part de representants dels quatre ajuntaments, tres dels quals els destinaran a serveis de la policia local, i en el cas de Dosrius, a serveis municipals.

Fins ara, tots els lliuraments havien estat de bicicletes elèctriques. Aquesta prova pilot es tindrà en compte a l'hora d'efectuar noves entregues de vehicles elèctrics als municipis.

El lliurament forma part del plans d'implantació del vehicle elèctric, com a vehicle eficient i respectuós amb el medi ambient, ja que no emet CO2 ni fa soroll. El cost per quilòmetre recorregut està molt per sota del vehicle convencional i les seves prestacions són les mateixes que les d'un vehicle de combustió.

En els darrers quatre anys, la Diputació de Barcelona ha lliurat un total de 86 bicicletes elèctriques a 74 municipis de Barcelona. Així mateix, la corporació participa activament a l'Expo Elèctric, un esdeveniment que té com a objectiu impulsar l'ús del vehicle elèctric i i ensenyar als ciutadans les novetats del sector i també els beneficis ambientals del seu ús,  construint ciutats molt més habitables.
Arxivat a