El sector de la ceràmica té una cita amb la Fira del Tupí de Sant Julià de Vilatorta

El certamen se celebra aquest cap de setmana, amb un munt d'activitats paral·leles

Redacció Osona.com
29 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:51h
La Fira del Tupí, l'any passat
La Fira del Tupí, l'any passat | A. Costa

Rosa García-Marchand, Lluís Vila, Joan Carles Rodríguez i Josep Company a la presentació de la Fira del Tupí, aquest dimarts. Foto: Adrià Costa


Sant Julià de Vilatorta celebrarà aquest cap des setmana, 30 i 31 de maig, la setena edició de la Fira del Tupí, un certamen que s'ha consolidat com a referent del sector de la terrissa i la ceràmica. Es portarà terme al centre històric del municipi, de les 10 del matí a dos quarts de 9 del vespre. La fira té per objectiu preservar la centenària tradició del municipi en el món de la terrissa i ceràmica, fomentar aquest treball artesanal i donar-lo a conèixer mitjançant un entorn on conviuen perfectament la tradició i la innovació.

La Fira del Tupí continua apostant pel projecte I+T, on l’ofici i la creativitat es fusionen per crear noves formes que connecten amb la societat actual. Enguany, dedicat a l’àmbit de la farmàcia i les herbes medicinals, es continua amb el mateix format que l'anterior edició: un concurs obert. Els guanyadors d’aquesta edició han estat la ceramista Eva López Miguel i la dissenyadora de producte i art Petra Hiebler, que presentaran l’obra i el seu procés d’elaboració en una exposició a l’Aula de Cultura,

La inauguració oficial de la fira es farà el dissabte a dos quarts de 12 del matí, davant de l’Ajuntament, i anirà a càrrec de l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez; i el secretari d'Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Torres. Finalitzarà els parlaments el Mag Lari, que enguany ha estat escollit president d’honor de la fira. La comitiva es traslladarà posteriorment a l’Aula de Cultura, on inaugurarà l’exposició del projecte I+T.

 

La Fira del Tupí. Foto d'arxiu: Adrià Costa

El programa, a més dels tradicionals expositors, tots ells amb artesans de la terrissa i la ceràmica. també inclou diverses activitats complementàries per a tots els públics: projeccions, tallers, demostracions d’ofici, exposicions, una trobada d’autocaravanes, conferències... Entre les propostes, cal destacar la segona edició del concurs “La cuina vilatortina de cassola”. La fira continua reservant un espai per al “Mos del Tupí”, on els restauradors locals serviran productes gastronòmics amb un vincle comú, la cuina amb terrissa.

Coincidint amb la fira, l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta i InstaOsona organitzen un concurs d’Instagram. Entraran a concurs totes les fotos que es pengin entre el 30 de maig i l’1 de juny. En aquesta ocasió hi haurà tres premis: a la millor fotografia, la més original i la que millor reflecteixi el comerç local.

 

Programa d’actes de la Fira del Tupí

Mapa de localització de la Fira del Tupí

Dossier de premsa de la Fira del Tupí (PDF)

-----------------

Galeries de fotos:
- Fira del Tupí, 2014 (Josep Maria Costa)
- Fira del Tupí, 2013 (Josep Maria Costa)
- Fira del Tupí, 2012 (Josep Maria Costa)
- Fira del Tupí, 2011 (Xevi Mas)
- Fira del Tupí, 2010 (Adrià Costa)
- Fira del Tupí, 2009 (Xevi Mas)
 

Rosa García-Marchand, directora tècnica de la Fira del Tupí. Foto: Adrià Costa