Endesa redueix el risc d'electrocució d'aus a Vic

L’empresa reforma 12 torres metàl·liques

Redacció Osona.com
26 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:12h
Endesa ha acabat recentment els treballs de reforma tecnològica d’un tram de dos quilòmetres de línia elèctrica de mitjana tensió a 25 kV al sud del nucli urbà de Vic, per tal de minimitzar el risc d’electrocució d’aus.

L’actuació, que ha suposat una inversió de prop de 21.500 euros, ha consistit a adequar 12 torres metàl·liques amb una nova configuració del cablejat. Així, s’ha substituït la disposició dels cables tot augmentant la seva distància entre sí, així com la distància amb les parts metàl·liques i els elements en tensió de la línia, de manera que en cas de repòs de les aus es redueixi el seu risc d’electrocució. Amb el nou disseny, quan les aus es posen sobre una de les torres tenen molt més espai disponible per estendre les ales sense entrar en contacte amb els cables.

A més, els treballs s’han completat amb la substitució dels antics aïlladors per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; i faciliten la disposició del nou sistema per ancorar els cables amb les creuetes de la línia.

Aquests treballs s’engloben en el pla de millora de la xarxa de mitjana tensió que es porta a terme a la comarca d’Osona per tal de protegir l’avifauna.
Arxivat a