Fotoperiodisme de qualitat, a peu de carrer

La segona edició de la Mostra descalça de fotografia es pot veure aquesta setmana a diversos barris de Vic

Una foto de la mostra
Una foto de la mostra | Ruido Photo
Redacció Osona.com
25 de maig del 2015
Actualitzat el 27 de maig a les 14:05h

Una de les fotografies de la mostra. Foto: Ricardo García Vilanova


La segona edició de la Mostra descalça de fotografia documental se celebra a Vic aquesta setmana, del 25 al 31 de maig. L’exposició, de caràcter urbà, està dirigida per Sergi Cámara i té la intenció de donar a conèixer treballs contemporanis de fotoperiodisme d’arreu del món, combinat amb fotògrafs independents que comencen la seva carrera professional. La iniciativa canvia de dates en relació a la primera edició per tal de garantir la presència d’alguns dels millors fotodocumentalistes internacionals. Compta amb el suport d'Osona.com i NacióDigital.cat.
 
"L’exposició parteix de la mateixa filosofía que l'any passat: utilizar l’espai públic per realizar exposicions de prestigi internacional. La mostra continua apostant per al fotodocumentalisme de qualitat i d’històries moltes vegades no mediàtiques. Exposarem treballs de fotògrafs amb premis internacionals, però també continuarem donant espai a un fotògraf osonenc per tal que pugui mostrar el seu treball”, explica Sergi Cámara.
 
En aquesta edició, la mostra creix i es podrà veure en diversos barris de la ciutat, a més de la Rambla del Passeig, on es va concentrar en la seva primera edició i on enguany els seus comerciants realitzaran una preestrena de la mostra en el marc del VicXou, quan s’esposaran tres col·leccions en uns plafons al carrer.
 

Una de les fotografies de la mostra. Foto: Ruido Photo


“Ens agrada treballar en el binomi comerç-cultura. A més, hi ha un gran paral·lelisme entre el comerç i la fotografía, ambdós som ulls de les ciutats i societats”, argumenten des de Vic Comerç, que repartirà diferents col·leccions de fotografies entre les més de 320 botigues que té representades a les ciutat. “Una gran exposició repartida en múltiples aparadors perquè el passejant també gaudeixi de la fotografía i es sensibilitzi de les problemàtiques socials i conflictes bèlics d'arreu del món”, afegeix l'entitat comercial.

Entre els fotògrafs que participaran a la mostra hi ha Fernando Moleres, Carol Alfarah, Adrià Costa (cap de fotografia de Nació Digital i Osona.com), Mikel Oibar i Ricardo García. Els temes que es tractaran van des del seguiment d'un desnonament a Madrid, el conflicte sirià o la guerra de Líbia fins a les visions particulars de Barcelona o Melilla, o la difícil vida a la conca del riu Paranà.

La mostra està patrocinada per Vic Comerç i Nació Digital, i compta amb la col·laboració de Muntanya de LLibres i Victor Castelo espai fotogràfic.
 

Aneu al web de la mostra

Galeria de fotos de la I Mostra descalça de fotografia documental a Vic, 2013 (Adrià Costa)


Una de les imatges de «The Believers Project» de Jordi Pizzarro, l'any passat. Foto: Adrià Costa
Arxivat a