Incidents abans del concert d'Obeses per la vaga d'acomodadors de l'Auditori

Els treballadors, retirats pels Mossos, impedien l'accés del públic a la sala

Redacció
22 de maig del 2015
Actualitzat a les 18:18h

La vaga indefinida dels acomodadors de l'Auditori de Barcelona va provocar que el concert de presentació del nou disc d'Obeses, "Monstres i Princeses", programat per les 9 del vespre d'ahir dijous, comencés amb una hora de retard. Els treballadors es van col·locar a davant de la porta d'entrada, impedint l'accés del públic, per denunciar les seves condicions de treball. Davant la possibilitat que l'acte no es realitzés, els membres del grup van dialogar amb ells però, davant la negativa, els Mossos d'Esquadra van procedir a retirar-los per poder fer entrar la gent.

En un comunicat al Facebook, Obeses ha condemnat "profundament" l'actuació dels Mossos i ha explicat que se'ls va comunicar la vaga d'acomodadors una hora abans de l'espectacle. El grup osonenc ha lamentat els fets ocorreguts i ha demanat "a totes les parts involucrades que resolguin aquesta situació amb diàleg i serenitat, i que s'arribin a acords comuns i raonables. Ningú mereix condicions laborals precàries, ningú mereix que se'l privi d'oferir un concert i ningú mereix que se'l privi d'assistir a un concert". 

Per la seva banda, els vaguistes també han explicat aquesta situació al seu blog i han respost al comunicat d'Obeses: "No és cert que el grup Obeses tingués notícia de la vaga només una hora abans. Davant de la situació, han triat aliar-se amb el més fort i fer el concert a costa de la repressió violenta dels vaguistes". Unes paraules que el cantant, Arnau Tordera, ha qualificat de "falses" i ha demanat que "es retirin". Arrel dels fets, l'Auditori no s'ha pronunciat fins avui, amb un correu electrònic a tots els assistents demanant disculpes "pels moments de tensió viscuts".  
 

El concert, sense incidents
 
Finalment, el públic va poder gaudir de l'espectacle, que va tenir un final apoteòsic amb tot l'Auditori dempeus. Acompanyats per la Banda Municipal de Barcelona, els Obeses van fer sortir "El monstre de l'armari", van cridar la "Mammi" i van fer aixecar la gent amb "Ens hem alçat". Entre "Brindem, brindem" i una rumba, també hi va haver temps per recordar "L'Aria du l'Hermafrodite" i "Botifarra amb seques" dels discs anteriors. El grup ja té més concerts programats a Torelló, Tarragona, Granollers, Girona i Lleida.
 

El nou disc d'Obeses, "Monstres i Princeses"

  
 
Arxivat a