L'Oficina Antifrau investiga els ajuntaments de Sant Hipòlit i les Masies de Voltregà

Una denúncia presentada fa nou mesos acusa els alcaldes del PSC de concursos d'oposició fets a mida i de contractacions irregulars | Reagrupament demana la dimissió immediata de Sergi i Xavier Vilamala, i de Marta Moreta com a candidata socialista per Manlleu

Redacció Osona.com
21 de maig del 2015
Actualitzat el 22 de maig a les 20:32h
Declaracions de Sergi Vilamala, a Manlleu

L'Oficina Antifrau de Catalunya està investigant determinades actuacions produïdes als ajuntaments de Sant Hipòlit de Voltregà i les Masies de Voltregà per part dels seus respectius alcaldes, Xavier Vilamala i Sergi Vilamala, del PSC, arran d'una denúncia sobre favoritismes en la contractació de personal i en la convocatòria d'un concurs per a cobrir una plaça de funcionari, segons ha informat Reagrupament Independentista des de la seva oficina de premsa nacional.

Una altra persona pública afectada per la denúncia és Marta Moreta, coordinadora dels Serveis Intermunicipals del Voltreganès, secretària de Política Municipal del PSC d'Osona  i cap de llista d'aquest partit per Manlleu als comicis d'aquest proper diumenge.

La investigació es remunta a l'agost de l'any passat, quan una persona propera a Reagrupament va interposar la denúncia. A partir d'aquesta acció, l'Oficina Antifrau va examinar les dades aportades i va determinar que calia tirar-la endavant, L'altra opció hauria estat deixar-la arxivar-la, com sol ocórrer en alguns casos. Les investigacions funcionen amb el número d'expedient 134-25032015/105, segons va confirmar Antifrau al denunciant en data 15 de maig, en una comunicació que per motius de transparència està publicada al web de l'Oficina Antifrau, bé que sense noms personals per tal de respectar la llei de protecció de dades.

Reagrupament ha explicat que per tal de no entorpir la investigació en curs, referida a trafic d'influències en concurs públic i en la contractació de personal, aclareix que "ens veiem en l'obligació de només informar dels principals noms i càrrecs públics que consten en la denúncia vigent "tot i que hi poden estar implicats altres regidors del Voltreganès i militants o simpatitzants del PSC", així com algunes empreses que hi podrien estar vinculades.

Sergi Vilamala és alcalde les Masies i diputat al parlament de Catalunya pel PSC, i va accedir al seu escó l'any passat arran de la dimissió d'alguns parlamentaris que el precedien a la llista, afectats  per investigacions sobre casos de corrupció. És membre de l'Executiva Nacional del seu partit i és germà de Xavier Vilamala, alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà.

Reagrupament  demana "la dimissió immediata dels germans Sergi i Xavier Vilamala de tots els càrrecs públics i la seva retirada de la cursa electoral, i també de la candidata del PSC a Manlleu, Marta Moreta". Finalment, el partit demana públicament "a la gent del Voltreganès que perdi la por i que denunciï les coses irregulars que sàpiga a bustia@antifrau.cat. En la Catalunya actual, i menys en la del futur, el caciquisme no hi té cabuda de cap manera".

Una maniobra electoral, segons Vilamala

Xavier Vilamala, en declaracions a Osona.com, assegura que no hi ha cap fonament en la denúncia i que les actuacions dels dos ajuntaments s’han desenvolupat en la més estricta legalitat. L’alcalde de Sant Hipòlit de Voltregà considera que tot ha estat una maniobra premeditada dels representants de Reagrupament al Voltreganès, enfrontats des de fa temps amb els dos alcaldes, amb intencions electorals.

“Des de l’agost de 2014 que s’ha activat aquesta denúncia i nosaltres encara no hem rebut ni una sola sol·licitud de documentació per part d’Antifrau”, explica Vilamala. “I ara apareix a quatre dies de les eleccions municipals? Au va!”, lamenta. “I amb qui va de bracet Reagrupament en aquestes eleccions?”, es pregunta el dirigent socialista, en clara al·lusió a CiU.

Per tot plegat, Vilamala ha explicat que el PSC presentarà una querella contra Reagrupament per “injúries i calúmnies”, i contra la Junta Electoral, per permetre “la difusió d’informacions calumnioses” durant la campanya.

Vilamala també ha declarat que trobaria “lamentable” que Osona.com publiqués aquesta notícia, “sense cap fonament”, i que no la rebutgés “com han fet els altres mitjans”.

--------------
NOTA DE PREMSA DEL PSC OSONA

Des del PSC Osona manifestem que totes aquestes informacions que s’estan publicant a diferents mitjans de comunicació i per les xarxes socials són falses. Són informacions impulsades pel senyor David Ventura. Per tot això des del PSC ja s’han fet les denúncies corresponents al jutjat de guàrdia.

Tanmateix lamentem que cap partit polític condemni els atacs que els socialistes estem rebent a Sant Hipòlit de Voltregà, Les Masies de Voltregà Manlleu i Vic (façanes pintades, cartells despenjats, pancartes estripades…) per lo que s’està vulnerant el principi d’igualtat dels actors electorals, segons el que preveu l’art.8 de la LOREG.

Tot i això cal dir que AQUEST DIUMENGE ENS PRESENTEM AMB SENTIT DEMOCRÀTIC I RESPECTE A TOTHOM.

Vic, 21 de maig de 2015

Sergi i Xavier Vilamala. Foto:Adrià Costa.