Càritas de Vic denuncia un augment d'actituds racistes en empreses i partits polítics

A menys d'una setmana de les municipals, l’entitat demana una reflexió a particulars, polítics i empresaris

Redacció Osona.com
19 de maig del 2015
Actualitzat a les 19:22h
Càritas Diocesana del Bisbat de Vic denuncia i lamenta que empreses i partits polítics hagin optat per “vestir amb un fals argumentari el seu rebuig real a la contractació de persones immigrants o la presència d'aquests en llistes electorals”. Davant d'aquest fet, i a una setmana de les eleccions municipals, aquest organisme de l'Església catòlica fa una crida a particulars, partits polítics i dirigents empresarials a “repensar certs raonaments i decisions” en entendre que una societat justa “no pot perjudicar sistemàticament els més dèbils que busquen el més elemental per poder viure (treball, aliment, sostre.)”, segons ha manifestat aquest dilluns l'equip directiu de Càritas. Aquesta organització ho denuncia perquè té constància que s'ha registrat un augment d'aquest “discurs racista amagat”.

En el cas dels partits polítics, Càritas té constància que s'ha rebutjat la presència de persones a les llistes pel seu origen forà. Càritas també ha detectat empreses que opten per no contractar a una persona en funció del seu origen. En aquest cas, la institució demana que tota línia empresarial hauria de cuidar “aquesta dignitat i sacralitat” fent créixer així una “societat on la persona sigui el centre”. Per Càritas aquesta reflexió va implícita amb l'acció del seu esperit que assenyala que “l'humà és sagrat”.

Càritas Diocesana del Bisbat de Vic és un organisme d'aquesta diòcesi dedicada a combatre la pobresa, l'exclusió, la intolerància i la discriminació. La tasca social que desenvolupa és molt àmplia i diversificada.