Marta Rovira promet que els ajuntaments d'ERC pagaran els impostos a la Generalitat

La secretària general del partit participa a l’acte central de campanya d'ERC-Som Vic | L’alcaldable Joan Ballana reivindica la tasca dels republicans a l'Ajuntament

Josep Maria Diéguez, Joan Ballana i Marta Rovira, aquest dilluns a Vic
Josep Maria Diéguez, Joan Ballana i Marta Rovira, aquest dilluns a Vic | Adrià Costa
Redacció Osona.com
19 de maig del 2015
Actualitzat a les 14:40h

Josep Maria Diéguez, Joan Ballana i Marta Rovira, aquest dilluns a Vic. Foto: Adrià Costa


ERC-Som Vic ha celebrat aquest dilluns, 18 de maig, l’acte central de campanya, sota el lema“Vic: projecte de ciutat”. El míting s’ha fet al Sucre de Vic i ha comptat amb el suport de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, que precisament tanca la candidatura. També hi havia l’alcaldable de la formació, Joan Ballana, i la resta de membres que configuren la llista. Hi han assistit unes dues-centes persones.

Rovira ha anunciat al míting que els ajuntaments on governi ERC a partir de les eleccions municipals del 24 de maig pagaran tots els impostos a la Generalitat (IVA i IRPF) a través de l’Agència Tributària Catalana. La voluntat dels republicans és estendre la sobirania fiscal al conjunt del territori i "preparar el país pel 27-S".

Rovira ha reivindicat la necessitat de fer realitat la hisenda catalana "el més aviat possible", ja que el full de ruta i el procés "la requereixen". En aquest sentit, la secretària general d’ERC ha assegurat  que posaran els ajuntaments, consells comarcals i diputacions a treballar "incansablement" per posar en marxa la hisenda catalana, que ha qualificat com la principal estructura d'estat.

Rovira ha assenyalat que "iniciem el camí de l'exercici de la sobirania fiscal que ens portarà a un nou país, amb els recursos i eines necessàries per acabar amb el deute, les retallades i la insuficiència d'inversió social i d'infraestructures". En aquest marc, també ha explicat que vol que Vic continuï liderant el procés cap a la construcció d'una república catalana.

Ballana no vol fer ‘volar coloms’

Per la seva banda, l’alcaldable d’ERC Som-Vic, Joan Ballana, ha enumerat els tres factors necessaris per fer una candidatura guanyadora. En primer lloc, cal que tingui un projecte de ciutat, un escenari pel qual treballar, un horitzó. A més, ha de tenir un pressupost per fer realitat el projecte "i no fer volar coloms amb propostes que no són realitzables". I en tercer lloc, la credibilitat per portar el projecte a la pràctica, "una credibilitat que ERC a Vic s'ha guanyat amb la seva feina des de l'Ajuntament a les àrees de Cultura i Convivència i Seguretat".

Ballana ha advertit que seran "exigents" amb la transparència, "no n'hi ha prou amb predicar-la". El candidat ha posat en valor el seu equip i la feina feta els darrers anys des de l'Ajuntament i ha destacat tres valors que defineixen el seu projecte: "proximitat, transparència i estima a la ciutat i al país". I ha reblat: "Som una candidatura guanyadora perquè tenim un projecte de ciutat, un full de ruta".

L’acte ha finalitzat amb crits d'independència i el cant dels Segadors.

 

Candidatures de Vic a les eleccions municipals de 2015

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011

Arxivat a