L'acceleradora Start-up acompanya 13 empreses de la Catalunya Central

L’objectiu del programa, centralitzat a Creacció de Vic, és que les companyies incrementin la facturació, trobin finançament, s’internacionalitzin i creïn llocs de treball.

Redacció Osona.com
18 de maig del 2015
Actualitzat a les 14:34h

Els tions de Rupit Viu! Foto: Rupit Viu!


Un total de 13 empreses van començar la setmana passada a Vic el seu procés de creixement en la segona edició del Pla Embarca de la Generalitat de Catalunya, un programa de sis mesos de durada que les empreses de la Catalunya Central seguiran a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Catalunya Central, ubicada a la seu de Creacció, a Vic. La iniciativa té per objectiu acompanyar les empreses de menys de cinc anys, amb un component innovador i amb ganes de créixer, i accelerar les seves primeres vendes.

Les companyies que participaran al Pla Embarca a l’acceleradora de Vic són Netbill, Rupit Viu, Bages Terra de Vins, At Systems, Ausatel, Cubus Games, Enerbio, Fourlek Sport, Klug Compressors, La Seva Web, Raprocess, Vitam i Woodys Barcelona. Entre aquestes, n’hi ha algunes de la comarca d’Osona, com Rupit Viu, dedicada a serveis turístics; Ausatel de Tona, que ofereix serveis informàtics; o Woodys Barcelona de Vic, que fabrica olleres de fusta.

Aquesta edició del programa -que també se segueix a les acceleradores de la Generalitat a la Catalunya Sud, Lleida, el Baix Llobregat, el Maresme i Girona- compta en total amb la participació de 85 empreses de tot Catalunya. És una iniciativa que es va posar en marxa el 2013 i que s’emmarca en el Catalunya Emprèn de la Generalitat, que impulsa i unifica les polítiques de foment de l’emprenedoria.

Segons el director del Catalunya Emprèn, Pere Condom, “140 start-ups de tot Catalunya ja han passat pel Pla Embarca, que vam iniciar el 2013. Des de la Generalitat creiem fermament que aquest tipus d’empreses representen l’esperit emprenedor català, fortament integrat en la genètica del país”.

Tal com explica Condom, “els resultats de l’edició del 2014 a tot Catalunya ens mostren que gairebé la meitat de les companyies participants van aconseguir incrementar el seu capital, que un 30% va començar a exportar i que la facturació global de les empreses va créixer un 47%”. En referència a la creació d’ocupació, el director del Catalunya Emprèn subratlla que “les empreses participants van incrementar el personal en 1,2 treballadors de mitjana”.

L’objectiu del programa és aconseguir que les empreses participants creixin incrementant la seva facturació, generant llocs de treball, avançant en la seva venda a  mercats internacionals i facilitant l’accés al finançament. Per aconseguir-ho, al llarg dels sis mesos de programa comptaran amb un tutor que els acompanyarà en el procés, seguiran un programa de formació pràctic per millorar la seva capacitat de gestió i obtindran diferents contactes que els podran orientar en la seva estratègia de creixement.

També participaran en sessions col·lectives, entrevistes individuals amb experts de cada àmbit i presentaran els seus projectes davant experts i inversors privats. A més, per incrementar les seves oportunitats de creixement, les empreses poden accedir als serveis i contactes d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa, com els centres tecnològics TECNIO o les Oficines Exteriors de Comerç i d’Inversions de la Generalitat.

En la primera edició del programa, a l’acceleradora Start-up Catalonia de la Catalunya Central van ser escollides 14 empreses d d’Osona, el Bages, l’Anoia i el Berguedà. Entre aquestes, n’hi havia quatre d’osonenques: la vigatana Vamcats, dedicada a la fabricació de sabates; el Mas el Guiu, de Santa Cecília de Voltregà, que cuina plats preparats amb productes de proximitat; la manlleuenca 180 graus, que fabrica productes a partir d'excedents o material en desús; i Imedicplus, també de Vic, que treballa en aplicacions informàtiques per millorar la gestió de la sanitat.
Arxivat a