Detingut el número 2 de PxC a Vic per resistència i agressió a la Guàrdia Urbana

Els agents volien saber el seu domicili per atendre una petició judicial | El partit parla de "brutal agressió" d'un caporal contra Artur Roselló

Redacció
18 de maig del 2015
Actualitzat el 21 de maig a les 20:06h

Artur Roselló seguint un ple de l'Ajuntament de Vic. Foto: Adrià Costa

El número de 2 de la llista de Plataforma per Catalunya (PxC) a Vic, Artur Roselló Armadans, va ser detingut ahir diumenge per agents de la Guàrdia Urbana de Vic, degut a un incident que es va produir quan intentaven aclarir quin era el seu actual domicili, ja que es troba pendent de rebre unes comunicacions judicials.

Artur Roselló Armadans, advocat de professió de 49 anys, va ser traslladat de matinada a la caserna dels Mossos d'Esquadra perquè preparessin el seu lliurament al jutjat de guàrdia, acusat d'un presumpte delicte d'atemptat i un altre de resistència vers agents de l'autoritat. El candidat de PxC ja es va veure involucrat, fa uns dies, en els petits aldarulls a la plaça Major de Vic, amb motiu de l'enganxada del primer cartell de campanya.

Els fets van començar havent dinat, quan una patrulla de la Guàrdia Urbana va anar al carrer de Prat de la Riba, al barri del Remei, on el membre de PxC els havia demanat perquè un cotxe obstaculitzava una entrada de vehicles. Un cop allà, els dos agents, de retop, van descobrir per via informàtica que Roselló era objecte d'una recerca judicial per domicili desconegut.

Els agents li van preguntar llavors on vivia i Roselló va contestar amb successives evasives i dades contradictòries i finalment va intentar abandonar el lloc corrents, segons un comunicat de la Guàrdia Urbana. En el moment de ser interceptat pels agents, es va produir una picabaralla i Roselló va agredir un dels agents, motiu pel qual se’n va procedir a la detenció. D’immediat, Roselló va manifestar que es trobava indisposat i es va avisar una ambulància, que el va traslladar a l’Hospital Universitari de Vic, on al cap d’uns hores se li va donar l’alta a petició pròpia i sense cap lesió aparent. Un dels agents que van intervenir en la detenció va haver de ser visitat al mateix centre, amb pronòstic lleu.

Mentre encara era a l'hospital, Roselló va demanar-ne l'alta perquè havia sol·licitat un "habeas corpus" per presumpta detenció il·legal. Una petició que va ser rebutjada pel jutge de guàrdia de Vic, que va dictaminar, en canvi, que es continués amb la instrucció ordinària i es posés el detingut a disposició dels Mossos d'Esquadra.

Es dóna la circumnstància que el número 1 de la llista i actual regidor de PxC, Joan Carles Fuentes, era present al lloc dels fets, fent costat al seu company de partit. La PxC considera que l'actuació d'un dels agents, amb graduació de caporal, va ser una "brutal agressió", demana la seva expulsió de la Guàrdia Urbana per tal de "no embrutar el bon nom del cos" i anuncia la presentació d'una denúncia contra el policia.
 

Candidatures de Vic a les eleccions municipals de 2015

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011


 
Arxivat a