Santi Vivet: «Per als problemes veïnals de la plaça Vella, diàleg i sentit comú»

L'alcaldable de CiU a Torelló respon les preguntes dels lectors d'Osona.com

Santi Vivet, a Torelló
Santi Vivet, a Torelló | Adrià Costa
Redacció
21 de maig del 2015
Actualitzat el 22 de maig a les 8:26h

Santi Vivet. Foto: Adrià Costa


- Quants regidors pensen obtenir?

- Ens agradaria poder tenir regidors suficients per poder continuar governant Torelló i poder desenvolupar aquells projectes i prioritats que hem explicat dins del programa electoral, com més polítiques a favor del benestar de la gent gran, facilitar l’accés a la formació i a la feina a joves del poble, la construcció de la sala polivalent, les millores a la platea del teatre Civianum, les obres del carrer nou, clavegueram, etc.

- Tornaran a pactar amb ERC si és necessari?

- Sí pactant podem governar, ho farem amb aquells grups que tinguin punt d’unió amb el programa que hem presentat i que vulguin treballar en equip.

- Què tenen previst fer amb l’estació de tren?

- De l’estació de tren, nosaltres no en tenim propietat, per tant tot allò que podem continuar fent és seguir negociant amb la Generalitat i Adif per millorar el servei i les instal·lacions. Aquest últims dos anys s’ha pogut aconseguir la tarifa integrada i mantenir el personal de l’estació de Torelló. Actualment estem treballant conjuntament amb tots els alcaldes de la línia 3 per aconseguir desdoblar parts de la línia i així poder tenir molt més trens i un horari de cobertura molt més ampli. No pot ser que la línia 3 no tingui les inversions necessàries.

- Tenen alguna proposta per millorar l’equipament del pavelló?

- Tenim la proposta de crear la sala polivalent i per tant poder donar una resposta a la necessitats que falten actualment d’esport a un pavelló ja saturat i també aprofitar per donar una resposta a les necessitats culturals i d’oci del poble.
 
- M'agradaria saber què passaria si féssim la sala polivalent més petita: podríem dedicar aquest possible estalvi a altres necessitats del poble? Podríem fer-hi les mateixes activitats?

- Es cost de construcció de la sala no és proporcional a les dimensions, ja que hi han moltes despeses com fonaments, instal·lacions, seguretat, legalitzacions etc. que pràcticament tenen el mateix cost si fem la sala tal com la tenim prevista o si la fem més petita. El problema de fer-la més petita és que deixa de ser una sala polivalent on poder realitzar-hi activitats esportives, culturals i d’oci i passa a ser una simple pista esportiva coberta. I vist com ha funcionat la carpa que tenim a la zona esportiva, que per cert tenim projectat treure-la i que passi a ser una zona d’aparcament, entenem que hem de tenir un espai més gran i més ben equipat. Per aquest motiu s’ha projectat la sala polivalent.
 
- Tiraran endavant el projecte de la sala d’actes?

- Si és la sala polivalent, si que la volem tirar endavant.

- Arreglaran els problemes del sistema de clavegueram?

- Doncs sí, aquests últims mesos hem aconseguit des d’alcaldia subvencions de la Diputació de Barcelona per valor de 273.000 euros que aniran destinats únicament a solucionar els punts conflictius del sistema de clavegueram de Torelló.
 
- Per què mai ha vingut a visitar els veïns "inundables"?

- No he pogut veure personalment a tots els veïns que s’han trobat afectats, però si que he anat personalment a veure’n, tant a la zona industrial com a comerciants de la placeta d’en Pujol. Si que tinc constància que els tècnics i el regidor de l’àrea han vist tots els desperfectes provocats per les inundacions.

- Faran alguna cosa per posar fi als problemes amb la policia local?

- La policia local fa correctament la seva feina. De quin problema parlem?  

- És veritat que té pensat plegar a mitja legislatura?

- Aquesta és la primera notícia que sento sobre aquest tema, tant jo com tot l’equip, ens presentem per governar els quatre anys de mandat. Per tant el compromís és per quatre anys i no hi ha motius perquè no sigui així.

- El senyor Romans i el senyor Casals influeixen en les seves decisions?

- El senyor Romans i el senyor Casals són companys de govern, de la mateixa manera que ho poden ser qualsevol dels altres regidors. Les decisions les prenem en juntes de govern, sempre buscant un consens i si no s’arriba a un consens s’aplica el criteri de l’alcalde.

- Com solucionaran els problemes veïnals de la plaça Vella?

- Amb diàleg, sentit comú i buscant l’acord amb totes les parts. Ja hem iniciat converses amb aquest tema.
 
- Què faran amb els contenciosos administratius que s’han presentat en contra de l’Ajuntament?

- Doncs seguir el curs que tinguin obert, informar-ne en tot moment a les parts i defensar els interessos l’Ajuntament i el poble.

- Troba lícit que la ciutadania pagui per la mala gestió del consistori?

- La mala gestió en què? Doncs entenem que és de les coses amb què hem treballat més, en centralitzar compres, reduir despeses i endreçar molts temes de l’Ajuntament, com l’escola de música, llar d’infants, etc. Queda per tancar l’enllumenat públic.

- Donaran ajudes econòmiques a les entitats del poble?

- Donem i continuarem oferint subvencions a les entitats per la realització dels seus projectes.  I hem acompanyat a altres administracions a les entitats que ens ho han demanat.
Arxivat a