La Festa Verdaguer de Folgueroles se centra en les biografies del poeta

La Quinzena Literària comença aquest divendres | Els actes culturals i populars s'allargaran fins al 31 de maig

Redacció Osona.com
15 de maig del 2015
Actualitzat a les 8:09h
La Festa de l'Arbre de Maig, l'any passat
La Festa de l'Arbre de Maig, l'any passat | Adrià Costa
Francesc Homs a la Festa Verdaguer de Folguieroles, l'any passat. Foto: Josep Maria Costa

Folgueroles engega aquest cap de setmana els actes de la Festa Verdaguer, amb propostes culturals per a tots els gustos. El certamen se celebrarà del 15 al 31 de maig.

La Festa Verdaguer, Quinzena Literària 2015, quan fa 150 anys que el poeta va triomfar als Jocs Florals de Barcelona de 1865, està centrada en les biografies del poeta. De biografies sobre Verdaguer al llarg dels anys se n’han publicat a desenes, la darrera “El Poeta del poble” d’Andreu Carranza que va guanyar el premi Josep Pla. En aquest sentit s’ha preparat l’exposició: “Biografies i biografisme de Verdaguer”, una aproximació als títols més destacats que es podrà veure a la sala de plens de l’Ajuntament de Folgueroles, del 15 de maig al 14 de juny.

En un any com el 2015, tan marcat en el passat i per al futur de Catalunya, el programa de la Festa Verdaguer té com a eix de treball la poesia “Apresa de cor”, que vol dir “de memòria”; però també vol dir posant-hi el més íntim d’un mateix, que és el cor. Els nens, des de l’escola, i els adults, des del taller de teatre, han assajat poemes de cor que els recitaran pels carrers del poble els dies 15 i 17 de maig.

Una festa del poble

Quan arriba la primavera, els diversos col·lectius de Folgueroles comencen a organitzar-se per la celebració de la Festa Verdaguer. Enguany s’han mobilitzat prop de 500 persones per participar en diversos actes: els nens de l’escola estan aprenent “poemes de cor” per recitar-los pels carrers del poble, el Cor d’homes assagen unes peces per cantar a la presentació de Càntics, el grup de dansaires de totes les edats preparen els passos dels ballets, el grup de teatre està assajant poemes, els alumnes de l’aula de música estan ultimant les peces que interpretaran, la banda ja té el repertori a punt i una colla de joves programen el recital de poesia i música Flors del Desvari.

El primer cap de setmana de la Festa tindrà com a actes centrals la presentació del llibre d’Albert Carranza, l’Arbre de Maig, el Mercat del Llibre Vell de Poesia, els ballets i els parlaments institucionals, que aniran a càrrec de l’alcalde, Carles Baronet, i el periodista Xavier Grasset. El segon cap de setmana estarà marcat per Flors del Desvari, una trobada de lectures i improvisacions poètiques musicals, la caminada pels llocs verdaguerians i l’acte dedicat al Pi de les Tres Branques.

Destacar que enguany se celebrarà el Dia Internacional dels Museus, els dies 16, 17 i 18 de maig, amb l’entrada gratuïta a la Casa Museu Verdaguer i l’oferta Gastromuseu’s, que promocionen tots el museus de la comarca.
 

Dossier de premsa

Programa d'actes

 
---------------
  Galeries de fotos:La Festa de l`Arbre de Maig, l'any passat. Foto: Adrià Costa