La Sagrada Família dóna l'últim adéu a les víctimes de Germanwings

Un miler de familiars assisteixen al funeral | En la tragèdia aèria van morir 150 persones, entre les quals dues treballadores d'una empresa de Vic i un home que tenia segona residència a Tona

J.P.
27 d'abril del 2015
Actualitzat el 30 d'abril a les 8:30h
Interior de la Sagrada Família
Interior de la Sagrada Família | EP
La basílica de la Sagrada Família ha acollit aquesta tarda els funerals per les víctimes de la tragèdia de l'aparell de la companyia alemanya Germanwings que va estavellar-se als Alps el passat 24 de març, provocant la mort de 150 persones, entre les quals dues treballadores d'una empresa vigatana i un barceloní que tenia segona residència a Tona. Cal recordar que la investigació va assenyalar el copilot com a responsable d'estavellar l'avió voluntàriament.

El funeral, que ha comptat amb la presència d'un miler de familiars de les víctimes, a més de les màximes autoritats institucionals i de la casa reial espanyola, ha començat a les sis de la tarda, oficiat pel cardenal arquebisbe Lluís Martínez Sistach.

La cerimònia ha omplert la basílica, que té capacitat per a 1.500 persones, comptant prop d'un miler de familiars de víctimes, autoritats i altres persones, com membres dels equips de rescat i alumnes de l'institut de Llinars del Vallès que van fer un intercanvi amb nens alemanys.

La celebració s'ha fet en català, castellà, francès i alemany, amb presència de l'italià, l'anglès i el grec, ha estat bàsicament catòlica i ha estat presidida pel cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, que ha estat força criticat per no permetre una cerimònia interreligiosa. Malgrat tot, representants de la confessió evangèlica, jueva i musulmana han parlat tres minuts cadascun al final de l'acte.

Felip de Borbó, Artur Mas i Mariano Rajoy, entre els presents

L'acte ha estat presidit pels reis d'Espanya, Felip i Letícia, el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, que han conversat uns instants a les portes del temple. També hi han assistit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, i la catalana, Joana Ortega, així com el líder del PSOE, Pedro Sánchez, i el d'ERC, Oriol Junqueras, així com altres polítics, ambaixadors, cònsols i representants d'altres comunitats autònomes.

Per part de França, hi han assistit el secretari d'Estat d'Assumptes Europeus, Harlem Desir, i la prefecta de la regió dels Alps-Alta Provença, Patricia Willaert. Des d'Alemanya, han acudit el cap de la Cancelleria Federal, Peter Altmaier, i Sylvia Löhrmann, vicepresidenta de l'estat federal de Rin del Nord-Westfàlia. Per part de Lufthansa han vingut el seu president i conseller delegat, Carsten Spohr, i el director general de Germanwings, Thomas Winkelmann.

Rajoy, Mas i Trias han estat parlant uns minuts a la porta del temple, esperant l'arribada dels reis enmig d'una pluja fina i una mica de vent. Després de l'arribada dels monarques, tots han estat saludats pel cardenal Sistach i han fet l'entrada junts a la basílica.

Rebuts al Parlament de Catalunya

Previament, un nombrós grup de familiars de les víctimes de la tragèdia aèria de Germanwings han estat rebuts al Parlament de Catalunya per part de la màxima autoritat de la cambra, Núria de Gispert, membres de la Mesa, presidents i portaveus dels grups parlamentaris, i la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega.

La cambra catalana ha servit de punt d'acollida per als familiars, alguns dels quals de víctimes estrangeres de la tragèdia. A més, s'ha disposat una gran flota d'autobusos de TMB per tal que es poguessin desplaçar directament fins al recinte de la Sagrada Família.
Arxivat a