Osona.com lliura a Monedero la prova escrita que el seu avi era de Vic

Fa unes setmanes que, per demostrar el seu amor a Catalunya, va assegurar que tenia un avi vigatà | El número 3 de Podem, molt sorprès, agraeix el gest i es guarda la partida de naixement

Foto: Adrià Costa.
Foto: Adrià Costa. | Adrià Costa
Pere Pratdesaba, Vic / Quico Sallés, Barcelona
27 d'abril del 2015
Actualitzat a les 18:41h

Juan Carlos Monedero, signant llibres a la rambla de Barcelona, el passat dijous. Foto: Adrià Costa


Demostrat: Juan Carlos Monedero té arrels catalanes. Tal com ell havia esmentat fa uns mesos, un seu avi era de Vic i es deia Pedro Monedero González, nascut el 23 de desembre de 1890 a la capital osonenca. Els seus besavis, Pedro Monedero i Mariana González, de Segòvia i Àvila respectivament, hi havien arribat uns anys abans i s'havien instal·lat al número 13 del carrer de Sant Pere.

L’avi de l'actual número 3 de Podem tenia quatre germans, tres dels quals van néixer abans que els seus pares emigressin a Catalunya. La seva germana Petra, en canvi, també va néixer a Vic, l’any 1895.

Així consta en la partida de naixement de Pedro Monedero que el periodista d'Osona.com i Nació Digital, Quico Sallés, va lliurar el passat dijous, diada de Sant Jordi, al mateix Juan Carlos Monedero, aprofitant una signatura de llibres a la Rambla de Barcelona. El polític es va mostrar sorprès en un primer moment, i tot seguit va agrair el gest amb una efusiva abraçada.

 

El periodista Quico Sallés, amb Juan Carlos Monedero. Foto: Adrià Costa.

Juan Carlos Monedero, en una visita a Catalunya fa unes setmanes, va explicar en diverses entrevistes, entre elles a TV3 (veure vídeo), que un seu avi havia nascut a Vic. En alguna conversa, va esgrimir el seu avi com a garant del seu amor per Catalunya.

Osona.com es va posar en contacte posteriorment amb el gabinet de premsa de Monedero perquè donés més detalls del seu avi, a la qual cosa el polític va renunciar, al·legant que era un tema estrictament personal i que no havia de ser objecte dels mitjans.

Aquest diari no va compartir aquest criteri, ja que si l'avi Monedero havia estat citat com a garantia d'una posició política per part d'un líder rellevant, calia aprofundir en el cas.

Després d’una recerca històrica i diverses conjectures més o menys imaginatives, aquest diari va concloure que només hi havia la possibilitat que aquest Pedro fos l’avantpassat de Monedero, per la qual cosa va sol·licitar la seva partida de naixement al Registre Civil de Vic, que va ser lliurada. Llavors, només faltava la confirmació del seu nét de l’existència d’aquest parentesc. I el nét Monedero la va donar a Barcelona, en el marc de la lluïda diada de Sant Jordi.
Arxivat a