Rècord històric: dotze llistes a les eleccions municipals a Vic

El trencament de Plataforma per Catalunya genera quatre llistes diferenciades

Redacció
21 d'abril del 2015
Actualitzat a les 12:29h
La ciutat de Vic podrà elegir el proper mes de maig entre 12 llistes electorals, superant així totes les xifres registrades en els comicis des de l'inici de la democràcia, el 1979.

Al marge de les candidatures anunciades i previstes, la novetat més destacada és la dispersió de llistes d'extrema dreta ja que la crisi de la PxC que havia creat Josep Anglada ha desembocat en la presentació de quatre llistes: Plataforma per Catalunya (PxC), Plataforma Democràtica per Catalunya (PDxC), Plataforma Vigatana (PVI) i Som Catalans.

La resta de candidatures són Convergència i Unió, Esquerra Republicana-Som Vic, Solidaritat per la Independència, Partit dels Socialistes de Catalunya i Partit Popular, que ja s'havien presentat amb aquest nom el 2011. A aquestes, cal afegir les noves marques Capgirem Vic (que integren la CUP i d'altres grups); Vic per a Tots (amb ICV-EUiA i Podem) i la nova de trinca Via Vic.

Als anteriors comicis, es van presentar vuit llistes, de les quals set van aconseguir representació, i només va quedar fora del consistori la del Partit Popular, un partit que repeteix cap de llista amb Emma Salarich. Justament, aquesta és una de les tres persones que van encapçalar llista el 2011 i que ara repeteixen, junt amb Iban Lapeira (SI) i Josep Anglada, que passa de liderar PxC a PVI. La resta de grups canvien de cap de llista.
 

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011

Arxivat a