L'Observatori Socioeconòmic d'Osona monitoritza la comarca en un web

L' ens, impulsat per Creacció i el Consell Comarcal, posa a l’abast de la ciutadania un complet recull de dades creuables sobre la realitat social i econòmica dels 51 municipis d’Osona

Redacció
21 d'abril del 2015
Actualitzat a la 13:34h
Una periodista, al taller per aprendre a usar el web de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona
Una periodista, al taller per aprendre a usar el web de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona | Adrià Costa

Una periodista, al taller per aprendre a usar el web de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona. Foto: Adrià Costa


Creacció, l'agència d'Emprenedoria, Innovació i Coneixement, i el Consell Comarcal d'Osona han posat a l'abast de la ciutadania el nou web de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona, una completa i actualitzada eina de monitorització de la realitat comarcal. L'acte de presentació, adreçat a periodistes, es va fer aquest dilluns a través d'un taller-demostració conduït per la tècnica de l'Observatori, Sandra Álamo, i pel programador informàtic de l'empresa Sobrevia, José M. Gutiérrez.

L’Observatori té tres grans objectius: facilitar informació per contribuir a desenvolupar estratègies i projectes (públics i privats) que potenciïn la competitivitat, aportar coneixement per a la presa de decisions dels diferents agents del territori i facilitar l’accés a les dades en obert per al desenvolupament de noves oportunitats de negoci. En aquest marc, treballa amb dades pròpies i dades externes a partir de les quals genera indicadors socioeconòmics de diferents àmbits per als 51 municipis de la comarca d’Osona.

Ara, tota aquesta informació es posa a l’abast de la ciutadania des del nou web de l'ens, el qual properament oferirà estudis a mida i un servei de consulta, amb unes dades totalment actualitzades que són fàcils de creuar. En total, hi ha gairebé 1.800 indicadors de diferents àmbits. “És una eina clau i estratègica d’interès public, per entendre què passa a la comarca”, va explicar Joan Turró, conseller delegat de Creacció, que també va assistir a la presentació.

L’eina ofereix l’anàlisi de dades des de dues vessants, sempre a dos nivells, comarcal i per pobles. Per una banda, es pot accedir a la secció de dades bàsiques, on s’agrupen els indicadors per famílies: demografia, mercat de treball, activitat econòmica, dades socials, educació, habitatge i sostenibilitat. Per una altra, permet explorar-les lliurement, possibilitant la comparació entre els indicadors seleccionats de diferents municipis i creuant indicadors de diferents àmbits. Les dades es poden descarregar en múltiples formats per facilitar-ne la reutilització.

Per complementar tots aquests coneixements, l’Observatori elabora uns productes periòdics i altres de no periòdics, que es poden trobar a la secció d’informes predefinits: el Flaix Informatiu Municipal, el Flaix del Mercat de treball, l’Informe Trimestral de conjuntura econòmica d’Osona, l’Informe de Competitivitat de la comarca d’Osona i el Perfil de Ciutat (Vic) anual.
 

Aneu al nou web de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona


Taller per aprendre a usar el web de l'Observatori Socioeconòmic d'Osona, aquest dilluns. Foto: Adrià Costa

Arxivat a