Els Mossos d'Esquadra lliuren 32 felicitacions a Osona

Vint-i-set agents de la policia autonòmica, quatre de la Policia Local de Torelló i un ciutadà reben les distincions

Redacció Osona.com
19 d'abril del 2015
Actualitzat el 21 d'abril a les 9:24h

Foto de família dels distingits amb Albert Batlle Foto: Mossos d'Esquadra


El director general de la Policia, Albert Batlle, va presidir dijous passat, 16 d’abril, al Casal dels Pastorets de Calaf, el lliurament de felicitacions als membres del cos de Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Central, amb motiu de la celebració del Dia de les Esquadres. En total, es van lliurar 170 felicitacions, que Batlle va entregar juntament amb l’alcaldessa de la ciutat de Calaf, Maria Antonia Trullàs; el delegat territorial del Govern, Juli Gendrau; el cap de la Regió Policial Central, comissari Sergi Pla; el sotscap de la Regió Policial Central, l’intendent Josep Codina; el cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia, l’inspector Damià Larriba; el cap de l’Àrea d’Investigació Criminal de la Regió Policial Central, l’inspector Ramon Roig; i el sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Anoia, el sotsinspector Josep Maria Testagorda.

De les felicitacions, 139 han estat felicitacions individuals tipus A, quatre han estat felicitacions tipus B i 27 felicitacions col·lectives. De totes les felicitacions, nou s’han atorgat a membres d’altres cossos policials, serveis d’emergències i de la societat civil en reconeixement a la tasca de coordinació i col"laboració amb el cos de Mossos d’Esquadra.

 

Els quatre policies locals de Torelló que van rebre la felicitació. Foto: Ajuntament de Torelló

Pel que fa a Osona, s’han felicitat 27 agents dels Mossos d’Esquadra, un ciutadà i quatre policies locals de Torelló per la seva actuació, el 9 de juliol de l’any passat, que va permetre la detenció de dos individus armats i perillosos que havien perpetrat un robatori en una empresa de Sant Vicenç de Torelló.

De les felicitacions individuals a la Catalunya Central, destaquen les concedides a Jordi Calafell, sotscap Territorial del SEM a Catalunya Central, per la seva gestió i assistència als ferits en un accident entre un autocar ple de turistes i un camió a l’autovia A-2. També les concedides a dos agents de l’ABP per realitzar les maniobres de reanimació a una nena que havia caigut en una piscina particular, fins a l’arribada dels serveis d’emergències mèdiques.

També cal destacar les cinc medalles de bronze amb distintiu blau atorgades a mossos de la Regió i a membres del serveis d’emergències, que seran lliurades el proper dia 22 d’abril en l’acte central de les Esquadres a Barcelona. Entre aquests distingits hi ha el cap de l’ABP Osona, l’inspector Francesc Hernandez.
 
En el seu discurs, el comissari Pla va fer un repàs de les diverses feines que fa la policia per a la societat i va dir que cal superar el concepte de policia de proximitat, perquè fer complir les normes no allunya la policia de la societat. També va remarcar que “la policia surt del poble i el protegeix, però des de dins del poble. La policia és poble”. També va recordar que la regió policial Central és la segona més segura, amb una taxa de fets penals per mil habitants que és la meitat de la de Catalunya.
Arxivat a