Joan Ballana es presenta en públic com l'home de la proximitat i la confiança

La candidatura ERC-Som Vic va reunir unes 300 persones en l'acte de l'Orfeó VIgatà

Cant dels Segadors, al final de l'acte de presentació a l'Orfeó Vigatà.
Cant dels Segadors, al final de l'acte de presentació a l'Orfeó Vigatà. | José M. Gutíerrez.
Redacció
18 d'abril del 2015
Actualitzat el 19 d'abril a les 9:40h

Unes 300 persones van omplir ahir al vespre l'Orfeó Vigatà en l'acte de presentació de Joan Ballana com a cap de llista d'Esquerra Republicana a Vic. Acompanyat de la secretària general del partit, la també vigatana Marta Rovira, el candidat va anunciar els lemes i virtuts que vol que inspirin el seu programa i la seva gestió si aconsegueix l'alcaldia, i que va resumir en honestedat, confiança, transparència i, molt i molt repetit, proximitat.

La presentació també va servir per donar a conèixer els components de la totalitat de la llista, que van anar pujant a l'escenari a mesura que Ballana els presentava. A més de la número 2, que ja havia estat donat a conèixer que seria Maria Balasch, del col·lectiu SomVic, els llocs del 3 al 6 seran ocupats per Jaume Colomer, arquitecte; Marga Tió, professora i llicenciada en Art Dramàtic; Josep Lluís Garcia, matemàtic, i Josep Maria Diéguez, autor i director teatral. Una llista que tanca Marta Rovira i que compta amb una forta presència d'independents, ja que "només deu dels components tenen carnet d'ERC", va detallar Ballana.

L'acte, que s' havia encetat amb un minut de silenci en record del veterà patriota Joan Freixanet i Felisart, traspassat fa uns dies, va començar amb la sorpresa de l'anunci que el líder d'ERC, Oriol Junqueras, no hi participaria perquè just ahir mateix va ser pare per segona vegada. Amb un missatge d'àudio, el dirigent republicà va informar-ne als presents i va reclamar suport per a Joan Ballana. Aquí podeu veure un vídeo en què el feliç pare ho explica.

El primer orador, en substitució de Junqueras, havia estat l'ex-diputat del PSC, Antoni Comín, que va escometre la difícil tasca de predicar a favor de la independència a Vic. De pas, va exhibir arrels comarcals tot revelant que la seva besàvia i la seva àvia havien tingut una botiga a la plaça Major de la ciutat.

L'absència de Junqueras, unida als problemes tècnics per projectar els vídeos previstos i, és clar, la natural reserva a l'hora de revelar el contingut del programa electoral, van fer que l'acte consistís en una insistent declaració dels principis generals de la candidatura i en una glossa de les característiques personals del candidat.

Uns trets que Marta Rovira, va concretar, entre moltes d'altres, en què Ballana és una bona persona, un apassionat sense límits per Vic, un home presumit i que caminar al seu costat "és sentir que la ciutat et parla, que les pedres et parlen, perquè ell veu a cada lloc noves oportunitats, noves coses per fer, noves dedicacions per a cada espai per a una ciutat cada vegada millor".

No es van sentir crítiques cap a les altres forces polítiques, ni tan sols cap a la Convergència i Unió que governa Vic des del primer ajuntament democràtic el 1979, i amb qui ERC ha compartit equip de govern des de 2007. Ballana va admetre que com que els ciutadans "mai no s'equivoquen", això implica que CiU havia tingut en general solucions per a tirar endavant la ciutat durant aquesta època històrica, però que ara "és el moment de la proximitat, de donar el protagonisme a la ciutadania, de la transparència en el procés de presa de decisions". Un mètode que Rovira il·lustraria després en la imatge d'"un ajuntament amb les parets de vidre, no per febles, sinó perquè sigui transparent i obert a tothom".
 

Entrevista a Joan Ballana, a Osona.com

Galeria de fotos de l'acte

Seguiment electoral a Vic des del twitter de @Vic_Eleccions

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Vic, el 2007 i el 2011


 
Arxivat a