Vila d'Abadal: «La UVic-UCC pot superar la ciutat i ha de situar Vic al món»

L’alcalde de Vic s'acomiada com a president de la Fundació Universitària Balmes | El Patronat aprova els comptes consolidats del 2013/2014 i les necessitats de tresoreria del proper curs

Redacció Osona.com
17 d'abril del 2015
Actualitzat el 20 d'abril a les 19:17h

Vila d'Abadal, en el seu discurs a la darrera reunió del Patronat de la FUB. Foto: UVic-UCC


El plenari del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB), l’òrgan gestor de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), es va reunir dijous per última vegada aquesta legislatura municipal. El seu president i alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, va intervenir a l’inici per valorar aquests últims quatre anys al capdavant del Patronat i acomiadar-se’n, ja que no es torna a presentar a les pròximes eleccions municipals. Per a ell i per a alguns alcaldes més representats en el plenari, la reunió va ser l'última a què assistiran.

Vila d’Abadal va parlar de la Universitat com a “projecte nacional de país”, va lloar la consolidació del model mix de governança, i va dir que “el projecte universitari pot superar la pròpia ciutat i ha de situar Vic al món”. També va fer un agraïment a “la gent valenta que, amb il·lusió, va aconseguir que Vic tingués universitat”. Per a ell ha estat un “gran honor, un goig ser president del Patronat de la FUB durant aquests vuit anys” i va assegurar que havia après molt.

Tot seguit, el vicepresident primer de la FUB i secretari d’Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Antoni Castellà, va agrair la implicació del president del Patronat i va comentar que “Vic és ciutat universitària, que és diferent de ser ciutat amb universitat”. També va explicar que “el model de governança de la Universitat és un model català sorgit de la República” i que “la unió amb Manresa crea una universitat nacional amb impacte al territori i amb visibilitat internacional”. El rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, de la seva banda, també va agrair la confiança del president del Patronat i va assegurar que mai no l’ha deixat “sentir-se sol”.

El vicepresident segon de la FUB i alcalde de Manresa, Valentí Junyent, va valorar l’entesa amb Vila d’Abadal per crear el projecte de la UVic-UCC que “no és de l’àrea metropolitana, però que volem que sigui forta per al país”. El vocal i regidor de Vic, Joan López, va recordar la seva vinculació amb la UVic des de l’any 1981 i va reconèixer la tasca del president del Patronat. Per al vocal i regidor de Vic, Josep Arimany, “amb Josep Maria Vila d’Abadal s’ha arribat a l’era moderna de la Universitat” i va titllar d’encertades les decisions que ha pres. “Cal fer justícia a l’alcalde”, va reblar.

El vocal i president del Consell Comarcal d’Osona, Joan Roca, també va intervenir per valorar que Josep Maria Vila d’Abadal hagi obert la porta del Patronat al Consell Comarcal. El vocal i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, va oferir la seva ciutat com la “ròtula” del projecte universitari a l’àrea metropolitana. Finalment, el vocal i alcalde de Prats de Lluçanès, Lluís Vila, va donar les gràcies a Vila d’Abadal per convidar el Lluçanès al Patronat de la FUB.

Bon resultat econòmic d’Eumogràfic

Pel que fa als temes que va aprovar el Patronat, destaca la validació dels comptes consolidats del curs 2013/2014 que pugen a 72.881 milions d’euros. L’exercici s’ha tancat amb equilibri pressupostari pel bon resultat d’Eumogràfic. A més, també es van aprovar les necessitats de tresoreria per al curs 2014/2015, que finalment seran de 6 milions d’euros pel diferiment de l’ingrés del contracte-programa.

Per altra banda, es va donar llum verda als nous reglaments de les quatre facultats de la Universitat del campus Vic i els descomptes per activitats de formació contínua de la UVic-UCC.  Finalment, també es va validar l’oferta acadèmica que es presentarà per a l’oficialització el pròxim curs 2016-2017.

A la propera reunió del Patronat de la FUB es comptarà amb l’Ajuntament de Figueres com a nou patró.
 

Darrera reunió del Patronat de la FUB, aquest dijous. Foto: UVic-UCC

Arxivat a