Francesc Homs avalarà Gil Vilarrasa con a alcaldable de CiU a Seva

El candidat vol redreçar el rumb de la darrera legislatura

Redacció Osona.com
17 d'abril del 2015
Actualitzat a les 17:42h

Gil Vilarrassa. Foto: Twitter de Gil Vilarrasa

Francesc Homs, membre de l’executiva nacional de CiU i conseller de la Presidència, presentarà el proper diumenge, 19 d’abril, el candidat de la federació nacionalista a l’alcaldia de Seva, Gil Vilarrasa, i la llista per a les eleccions municipals en aquesta població. L’acte tindrà lloc a la Sala Polivalent de Seva, a les 6 de la tarda.

L’assemblea local de Seva de CiU va escollir fa unes setmanes per unanimitat Gil Vilarrasa i Mas com a cap de llista al municipi, de cara a les eleccions municipals de maig. Amb aquesta elecció, CiU pretén “iniciar una nova etapa de renovació a les llistes, passar pàgina dels darrers anys a l’Ajuntament i recuperar la majoria que sempre havia tingut a Seva”.

Vilarrasa, fill i veí de Seva, es presenta per primera vegada a unes municipals i la seva vinculació amb la formació nacionalista és molt recent. Vilarrasa és una persona molt coneguda a Seva i a Sant Miquel de Balenyà, on està molt relacionat amb el teixit associatiu del municipi.

Llicenciat en Dret per la UAB i advocat de professió, Vilarrasa va manifestar en la mateixa assemblea el seu ferm compromís per treballar amb i per al municipi, sota els paràmetres de diverses línies mestres: acostar l’Ajuntament a la gent, serveis de qualitat i gestionar amb “molta cura i professionalitat” les finances municipals.

Un calvari de legislatura

CiU va guanyar les passades eleccions municipals a Seva, amb cinc regidors, però no va obtenir la majoria absoluta. Els tres grups de l'oposició sumaven un regidor més, sis: UM en tenia tres; PM-IS, dos; i la CUP, un. Finalment, UM, PM-IS i la CUP van arribar a un acord de govern per als propers quatre anys i van deixar CiU fora de l’entesa. Vila va esdevenir el nou alcalde, que va substituir Josep Palmarola, que havia estat 32 anys al càrrec.

CiU ha estat tota la legislatura a l’oposició. No només això, els seus cinc regidors, a mig mandat, van abandonar el partit i van passar a ser regidors no adscrits. Els regidors que van abandonar la formació s’han integrat ara a la candidatura d’ERC per a les properes municipals.
 

Resultats de les eleccions municipals 2011 a Osona i a Catalunya, municipi per municipi

Resultats de les eleccions municipals a Seva, el 2007 i el 2011